APP-rating

På måndag börjar vi en ny kurs på EPN: APP, approach procedur. Det innebär att vi ska leda plan utan radar och man får använda ett annorlunda arbetssätt för att säkerställa separationer. Det ska bli intressant! Så nu ska jag plugga på den nya LOP'n, beskrivning av regler och procedurer för ett luftrum vi inte använt oss av innan.

Ikväll blir det dock soffan, för då kommer "sagan om de två tornen" :) Synd att jag missar tredje delen imon när jag åkt ner till Malmö, jag har ju ingen TV där :P

Norrköping och Arlanda

Jag har inte uppdaterat under veckan för vi har varit iväg på studiebesök, två dagar i Norrköping och två dagar på Arlanda. Det har varit intressant, men något segt ibland. Många föreläsningar och organisationsdiagram. :P Men Arlanda var roligt, vi fick guidning runt på hela flygplatsen och vi fick besöka tornet, ATCC, Flight planning centre, airport security, SMHI mm mm.



MEN. När vi kom till inrikesterminalen för att åka hem igår eftermiddag så stod det att min flight var inställd. Hur typiskt? Vi såg på tavlan att det gick en flight till Göteborg om 30 minuter, så jag flängde iväg till SAS servicedisk, lyckades få en plats på den flighten, checkade in min väska med en minut till godo, nästan sprang genom säk och hann med planet. Woho! Så jag kom till Göteborg en timma tidigare än planerat :) När jag kom till Landvetter så hade min väska lyckligtsvis kommit med flighten, jag hann precis med flygbussen och när jag kom till centralen hann jag precis med pendeln till Kungsbacka. Flyyyyt. Sedan fick jag dock vänta en stund i Kungsbacka på bussen hem, men vad gjorde det när resten hade gått så bra? :)

Vackraste överkastet!

Åh vad har är nöjd med mina fynd idag! Jag har spanat på ett överkast på Indiska, och idag köpte jag det! Eftersom sovrummet kommer gå i vitt med svarta detaljer som t ex sängen, så kommer detta överkast att ge rummet lite själ :) Här är en liten sneakpeak på det.


Och jag fyndade på Mango Outlet på Freeport, en söt mörkgrön kofta och ett smalt gammelrosa midjeskärp. Sedan köpte lite annat nödvändigt ont som linser och schampoo :P Mindre kul...


Kontraktet på huset är skrivet!

Wohoo!! Husägare!!! Haha, hur vuxet? Vi är så glada, för huset är verkligen fint. Vi har massa planer för huset nu, men det räcker till för att pyssla med under flera år :) Långtidsprojekt! Det enda som var kass var att den lilla balkongen utanför sovrummet var rutten, men den tar vi bort. Vi får se om vi bygger dit en ny igen eller om vi låter sätta in ett stort fönster istället för balkongdörren där. Visst är det mysigt med balkong till sovrummet, men det finns saker vi hellre lägger pengarna på innan dess. Garage, köksluckor, vedspis och varmvattenberedare, inredning... :)


Första prioritet är en säng, och det blir nog denna!
Och byrån nedan har jag suktat efter länge...

Mindre bra är att jag missade provet i fredags, med två ynka poäng. Surt! Jag lär mig faktatexter så himla segt, måste skriva ner allt flera gånger för att det ska fasta, men det hann jag inte med denna gången. Aja, då får jag satsa på 100% på omprovet så att jag får upp självförtroendet där igen. Hehe :)

Nu ska jag börja packa, för imon bitti går tåget mot Norrköping och LFV's kontor. På onsdag och torsdag ska vi vara i Arlanda på besök också, ska bli roligt! Kraaam

Inget vatten, igen!

Detta är hundrafemtielfte gången vattnet är borta i lägenheten. Ungefär. Det är så irriterande!! Ingen förvarning heller, för oftast beror det på sabotage nere i källaren. De tar sig in i källaren, gör inbrott i förråd och antagligen gör sönder vattenrören. Men eftersom de har stängt av vattnet helt, så borde det tyda på att de håller på att fixa det... Jag har visning av lägenheten imon och just nu har jag ett berg av disk!! Känns som om det vore lämpligt att få bort det innan dess, men utan vatten blir det svårt!

Så nu ska jag ta och plugga istället och be en bön att vattnet kommer tillbaka fort! Börjar bli toanödig......

Malmöfestivalen

Vad roligt det var igår! Massa skratt och tacos hos Petra innan vi gick till Folkets Park vid midnatt där en vän till några av tjejerna skulle spela nyckelharpa. Men innan hon började spela så var det något amerikanskt barnprogram (?) med en tjej klädd i godispapper och en kille som var målad mörkgrön i ansiktet och hade fullt med lösskägg, såg ut som en illamående varulv. De flummade på scenen och hade sedan en grönsaks-ätar-tävling för att alla vuxna ska förstå hur hemskt det är för barnen som blir tvingade att äta sina grönsaker... Jag måste säga att det var det LÖJLIGASTE jag sett! Så vi gick faktiskt därifrån innan deras vän spelade nyckelharpan... Lite synd, för det är så vackert :)

Sedan gick till Cuba Café och satt och tjötade. Petras syster blev bestulen på sin plånbok och mobil medan hon dansade, surt... Att folk inte kan hålla tassarna borta!!

Förresten, igår köpte jag även en stickad tröja från Vila i en butik som heter ChaCha :) Mörkt lila och sådär lagom lång att man kan ha den över leggings. Tyvärr är den i 100% akryl, men för 199:- gör det inget ;)


Heels!


Jag hittade heels! :) Och sköna att gå i jämfört med mycket annat jag gått i. Ikväll blir det svart klänning från Indiska och dessa skor. Nu ska jag sova en stund innan jag ska göra mig i ordning och dra till Petra :)

Ha en kanonkväll!

WHAT!?



Skulle kolla mitt saldo... Men vart är mina konton?!? Mina pengar?!

Någon mer som har problem med internetbanken hos SEB?

Hjälp?


Update: Allt är OK, mina konton är tillbaka. Lite läskigt ändå...

NOT OK!

Läste precis att en helikopter krockat med ett mindre plan i USA. Samtidigt som olyckan inträffade pratade flygledaren i telefon med sin flickvän. De kan inte koppla olyckan direkt till flygledaren stod det, han hade bett helikoptern kontakta en annan enhet. Men det är INTE okej whatsoever. Flygledaren blev avstängd i vart fall.

Och en 23-åring har blivit skjuten på öppen gata i Malmö ikväll. Inte heller okej, alls!

Tacka vet jag FarmVille på facebook!! Där kan man fly nyheter om död ett tag, såvida man inte missar att skörda grödorna ;)

Det verkar som om vi håller på att bli med hus...

Nästa vecka ska vi besiktiga huset på fredag och skriva kontrakt på lördag! Helt amazing underbart!!! :) Håller alla tummar och tår att besiktningen inte visar några större fel. Jag bjuder på en liten sneak peak på huset idag. Lagom stor trädgård utan alltför mycket buskar och växter, lättskött och bra.



Denna helgen ska jag stanna i Malmö, för i morgon blir det party party med Petra och några andra tjejer på Malmöfestivalen. I morgon bitti ska vi ut och shoppa lite, jag vill ha heels! :)

Tävlingstips

Shopaholicmamman har en pågående tävling nu i veckan, där man kan vinna hårvårdsprodukter. Det behöver jag, mitt schampoo är nästan helt slut! :) *hoppas hoppas* nu!


Power Boat 2009 - Havets Grand Prix

Min farbror och hans sambo hade hyrt den gamla ångbåten "Färjan 4" igår, som de brukar göra när det händer något i hamnen. Vi fick träffa en del av släkten, äta god mat och ha riktigt kul! Vi lyckades t o m hamna i VIP området för båtarna och hade första parkett inför första kurvan i loppet. Vi kollade Evolution klassen som gick vid 15.30. Vilket mäktigt ljud de ger!!! Dåååååån... Och de kommer upp i 200 km/h, så det gick fort! Här kommer lite bilder från dagen.


Gamla fina "Färjan 4"


Min farbror Lennart och hans Gill, värdparet för dagen :)


Syrran, jag, kusin Joakim och hans Mikael och kusin Lotta.


Här kommer de i full fart in mot första kurvan.


Det skvätte mycket i kurvorna när de vände.


Tredjeplatstagaren


Vinnaren!


Andraplatstagaren


Helikoptrarna följde båtarna på låg höjd genom hela racet. Coolt.






På väg tillbaka in till Norra Älvstranden blev vi omkörda av en.. ehh.. motoraltan? :D

Safety Procedures :)

Genialiskt! Om inte detta fångar folks uppmärksamhet så vet jag inte vad som kan göra det :)



Från aftonbladet

Johanna ... pluggar?


 Åh Polly, vad gott!

Åh Polly, vad gott!

Åh Polly, vad gott!

Åh Polly, vad gott!

Åh Polly, vad gott!

Se så kreativ jag är!! Jaa, egentligen försöker jag läsa drifthandboken för ANS.... :)

Dags att skaffa trådlöst? ;)

Nästan så man tror att Tele2 har försökt spela in en ny reklam :D Jag tycker självklart synd om fåret, men som tur är klarade det sig bra. Och jag fick ett gott skratt!! :D



"Boooorn to be..." Wild? Cheap? Sheep? ;)

Måndag

De borde seriöst byta stolar i glashuset, den nya ANS-byggnaden på Sturup. De är ganska hårda, sitsen lutar lite bakåt och ryggstödet är lite felvinklat, så man sitter helt krum i ryggen, och jag som har haft lite ont i ryggen redan innan. Uscha, jag får väl ta med mig en kudde att ha bakom ryggen ;)

Sedan har jag hittat en ny FAVORITSIDA! Helt plötsligt kan jag förstå vad mina kusiner i Finland skriver på facebook :) Bara att fylla i en text, trycka på översätta och sedan läsa på ett förståeligt språk.

Nähä, mer intressant än så blir det inte idag. Gonatt! :)

Tillbaka i Malmö

Lägenheten i Rosengård stod kvar. Det var ju för väl! Och jag känner verkligen att jag kommit tillbaka hit. De skjuter fyrverkerier och smällare i närheten. Som vanligt. Jag har INTE saknat det :P Men nu är det bara tre månader kvar i denna lyan, sedan blir det flytt!! :) Yeay!!!

Det känns mysko att vi ska tillbaka till Sturup i morgon. Semestern har gått fruktansvärt fort, men santidigt känns det som om det var jättelängesen vi hade graduation.

Förresten, underbara Josefine har kommit hem igen efter ett år i Sydamerika!! :D Vi var ute ett gäng igår på Delirium, ett ölställe i Göteborg som har öl från hela världen. Riktigt nice! Och jag fick presenter, en så vacker sjal och en handgjord spegel. Tack vännen!

RSS 2.0