Studenten - 5 år sedan

Idag är det exakt fem år sedan jag tog studenten. På Strömma tog vi studenten ca en månad innan de flesta andra, för vi hade fem veckors praktik på sommaren mellan 2an och 3an.
Eftersom vi bodde på skolan så blev det en rejäl champagnefrukost innan vi samlades för avslutning. Sedan kom föräldrar och släkt, vi gick ut på trappan och sjöng (läs: vrålade) och sedan blev det tårar, skratt och kramkalas. Mina föräldrar och tre andra tjejers föräldrar hade bokat en ursnygg vit limousine åt oss som vi gled hem i. Champagnen som ingick tog slut fortare än fortast, men den underbare chauffören Glenn bjöd på en extra flaska!
På eftermiddagen kom släkten och vi åt gott och jag fick fina presenter. På kvällen möttes klassen upp på Kajskjul 8 i Göteborgs hamn för att kalasa vidare. Det var ju faktiskt fredag, Valborg och student på samma dag, så visst skulle det firas!


(Evalena, Zabina, min bästaste Malin och jag)


Dagen efter stod man där, utan jobb eller planer för framtiden och visste inte riktigt vart man skulle ta vägen. Efter tolv år i skolan så hade man plötsligt ingen skola att gå till. Visst var väl det skönt, hehe, men så ovisst. Och jag visste verkligen inte att jag några dagar senare skulle bli tillsammans med världens finaste pojk som visade mig en helt ny värld full av möjligheter. :)

Studenten var verkligen en vändpunkt i mitt liv. Och jag är nöjd!

Gomorron onsdag!



Det är en härlig morgon ute och jag sitter och gottar med en smoothie (med mango, hallon och blåbär idag) och väntar på att tvätten ska bli klar. Man har blivit riktigt bortskämd med detta underbara väder nu! Det skulle bli lite svalare mot helgen, men fortfarande soligt :)

Ha en trevlig dag!

Grillning

Idag har jag grillat här nere på gården på Gripen för första gången. Jag tyckte det var dags att testa annat än hederliga Dennis-korven, så jag köpte Scan's Deli Wienerkorv som har fårr bra betyg i test. Den har 73% kötthalt, vilket är mycket! Den var riktigt god att grilla och mättade betydligt bättre än Dennis-korven. Tillsammans med bröd, ketchup och mimosasallad blev det kanon!

Inatt var det inbrott i ett antal bilar på parkeringen här nere. De har knackat rutan snott några stereo. Jag har inbyggd stereo, larm på bilen och inga lösa saker i bilen, så den hade de lämnat ifred. Puh!

Tim är på väg till Finland nu med M/S Silja Serenade från Stockholm :) Han ska ta med nya bilen till Helsingfors nu när de får lägenheten där borta. Saknar dig älsklingen...

Har precis sovit två timmar nu... Har onda veckan nu så man blir ju helt matt av värken och smärtstillande... Hade tänkt trösta mig med vaniljvisp, men somnade istället och det var nog bättre, hehe. Nu äter jag t o m ett äpple :)

Ojj nu blixtrar det ute över sundet! Trodde först de sköt raketer som vanligt, men det är riktigt åskoväder! Årets första blixt jag ser, yeay!! Tycker det är mysigt när det åskar och blixtrar ute, man har sån vacker utsikt från 9onde våningen ut över sundet. Riktigt skådespel! Fast de bästa åskovädren brukar vara på sensommaren.

Nähä, gå och lägga sig igen kanske?

Jag var tvungen att köpa den, haha ;)


Namnet är ju oslagbart!

Jubileumsträff på Strömma!

I veckan droppade det in en inbjudan till jubileumsfirande den 16 maj på Strömmaskolan, mitt gamla gymnasie där jag läste naturbruk/häst. De ordnar träffar med jämna mellanrum, och nu har våran klass 5-årsjubileum. Det ska bli jätteroligt att åka tillbaka dit och träffa massa folk man inte sett på åratal. Vi bodde på internat där så man stod varann ganska nära. :)

Så till alla strömmafolk, jag hoppas vi ses där? :)

Lång åktur

Igår eftermiddag begav jag mig iväg till Billund för att hämta Tim och en kapten han flög med. Det var nice att se lite mer av Danmark och inte bara Köpenhamn :) Åkte från Malmö vid 16 tiden, var i Billund kl 20. Sedan passerade vi Köpenhamn vid 23 tiden och äntligen hemma i Göteborg kl 2 på natten. Seeeegt...

Men det var roligt att köra Tims nya bil en längre sträcka :)

Håll andan




Det luktar bränt gummi och plast här.
Och ändå bor jag på andra sidan av Malmö från där branden är.
It stinks....

Motiveringar

Gah! Jag sitter och tragglar med motiveringarna till våra platsval nu. Jag skrev dem igår, men det kändes inte riktigt bra, så jag försöker fixa till det nu. Jag har valt Landvetter, Säve och Trollhättan och motiveringen är inte så svår egentligen. Men det är svårt att få det att låta bra.

Jag kämpar vidare...


Kl 23.40: Nu har jag skickat in det. Bära eller brista :)

Älskade socker



När jag är ledsen så tittar jag i sockersöta och färgglada böcker.

Vad gör du för att bli gladare när du är nere?


Project: Buns of steel

Nu är jag igång med powerwalkingen! Både igår och idag har jag traskat på rejält i en timma. Och nu ska jag hålla igång med det! Jag kallar detta "Project: Buns of steel" Tack Josefine för uttrycket! :D

Det värsta med sommaren är insekterna

Igår tog jag kål på en miniminispindel och en flygande myra, idag hade en ganska stor spindel hittat in genom min balkongdörr. Eller ja, den var kanske inte så stor, det var en sån där vanlig svart spindel. Men fy vad fort den sprang!! Efter att ha svettats av ångest i några minuter lyckades jag placera en sko över den med en smäll. *puh*

Nu har jag tagit tag i min hälsa en gång för alla. Det senaste veckorna har jag till frukost ätit antingen smoothie + äggmacka, eller havre+quinoagröt med blåbär. Och senaste veckan har jag lyckats äta massa sallad till varje måltid! Jag gör lite mindre måltider och har mer sallad till. Jag är verkligen ingen salladsmänniska, det är inte så mycket jag äter. Men sallad, gurka, paprika, majs och lite lök gör skillnad. Jag blir lagom mätt och psykiskt känner jag mig duktigare :)

Idag har jag även varit på en timmes rask walk, tog trapporna upp till min lägenhet (9onde våningen!) och sedan styrketränat lite hemma. Fast det var lite stelt i början, hade fortfarande lite ont i låren sen i torsdags då jag tränade lår och rumpa alldeles för mycket. Eftersom jag är såpass otränad just nu, så tog det väldigt hårt :P Hehe. Men skam den som ger sig för lite smärta!

Nu ska jag äta en kvällsmacka med ägg, yum!

Storstädning

Nu är det snart skinande rent här :) Jag har storstädat lägenheten idag, har lite kvar att göra imorgon. Jag har rensat bland kläderna och vikt allt ordentligt, städat upp bland allt småpryttel och papper och grejjer så att allt ligger på sin plats. I veckan köpte jag en hålslagare så att jag kan få in alla ohålade papper i pärmarna. Jag har tvättat massor och skurat badrummet.

Det jag har kvar till imorgon är damningen och dammsugningen. Sedan är det klart. Jag har slängt massor med grejjer som ligger i lådorna och skräpar. Det är så underbart att slänga saker!!! :D Imon ska jag även scanna in gamla räkningar så att jag kan slänga de papprena sen. Och gå ner till soprummet med påsarna med plast, metall, glas och papp som börjar bli fulla :)

Jag lyckades även skära upp ett djupt sår på ena handen :P Kanten på glashyllorna i mitt badrumsskåp är inte slipade, de är kantiga och jättevassa. Så jag råkade dra in ena knogen hårt som fan i den och jag skojjar inte om det gick ända ner till knogbenet :P Vid femte plåstret så slutade det blöda igenom, hehe, så jag överlever ;)

Nu har jag ätit resten av kladdkakan från igår och kollat Sleepless in Seattle, den var riktigt mysig :) Såg på Helsinki-Vantaa's hemsida att Tims flyg är försenat, de beräknas landa om en timme. Han ringde innan de skulle starta från Las Palmas och sa att de var väldigt tungt lastade och kanske behövde gå ner och tanka en gång på vägen, så det kanske är därför de är försenade.

Vad långt detta blev då, uttråkad som jag är denna lördagsnatt i Malmö. Kanske ska scanna papprena nu medan jag väntar på att han ska landa? :) Godnatt!

Fredag!

Då var det fredag, igen :) Och jag ska stanna nere i Malmö för en gångs skull, jag behöver tid på mig att storstäda lägenheten. Det orkar jag aldrig göra på veckodagarna annars.

Kom hem för en stund sen, efter att ha shoppat med Petra på nyöppnade Entré. Jag shoppade... håll i er nu... ett 5-pack strumpor! :P Men det behövdes för jag har sista paret på mig nu och har tvättid först imon. Och så kan jag slänga lite slitna strumpor nu. Dessutom hade jag 50:- presentkort på H&M så jag pröjsade bara 29,50:- för dem, hehe. Jag såg massa fina klänningar också, varav jag provade några... En på Mango och en på Gina. Men nej, ingen denna gången.

Nu ska jag iväg till affären och köpa motivation (läs: ICA's kladdkaka med vaniljvisp) till storstädningen imon! ;)

Hur snabbt skriver du?

Jag hittade en länk på facebook till denna sidan, där du kan testa hur snabbt du skriver. Mitt rekord hittills är 46 ord/350 bokstäver per minut. Men jag skriver inte med korrekt fingersättning och jag använder inte lillfingrarna :) Hehe...

Hur snabbt skriver du?

Laxbiff med fetaost

Idag blev det ny mat igen :) Jag köpte två färdiga laxbiffar med fetaost i fiskdisken på ICA igår. De var färdiga att bara värma, men jag stekte dem lite snabbt istället för att få lite mer stekyta på. Serverade tillsammans med eget potatismos, vitvinssås, ärtor och lite sallad. Gott! Men det var mättande... Jag orkade bara halva biffen, så den andra fick jag frysa in. Andra halvan blir till lunchen imon :)


Platserna!!

Oh my, oh my! Idag fick vi veta platserna vi kan hamna på efter skolan. Och det såg ganska ljust ut faktiskt :) En hel del i västra Sverige, så jag håller tummarna!!! Både Landvetter, Säve, Jönköping och Trollhättan fanns med. Det hade ju varit helt makalöst bra att hamna i Göteborg.......

Nu ska vi välja tre platser som vi kan tänka oss att jobba på, sedan blir det intervjuer i början av maj och den 8 maj får vi reda på vart vi hamnar.

Lasagne med zucchini

Jag testade en ny sorts lasagne idag. Istället för att ha fyra lager med lasagneplattor så varvade jag med zucchini :) Ett lager lasagneplattor, ett lager zucchini osv :) Och emellan de lagren hade jag köttfärs som jag fräst med färsk lök, morötter, vitlök, hackad spenat, krossade tomater och lite kött o grill krydda. Sedan lade jag lite ostsås (som jag köpte färdig) mellan lagren och på toppen och toppade med ost. Serverades med lite sallad, gurka, majs och paprika och provencalekrydda :) MUMS!



Till frukost åt jag havregryns- och quinoagröt med blåbär och lite honung till. Honung sägs ju vara ett bra alternativ till socker, och det fungerade alldeles utmärkt :) Sedan har det slunkit ner en smoothie idag med, banan/jordgubb/apelsin, yumyum!

Imorgon ska jag testa en ny spännande maträtt!!

Glad Påsk i efterskott ;)

Jag har varit uppe i Trollhättan hela helgen och inte haft igång datorn en enda gång, därav inga blogginlägg :)

Lördag var kanon! Fick lite sovmorgon då Tim inte kom med flyget från Helsingfors som han planerat. Sedan bakade jag en kanongod tårta, det var ett litet experiment :) Jag gjorde tårtbotten själv och den blev magnifik ;) Först hade jag ett lager med hallon/grädde, ett andra lager med mosad banan/lite grädde och över hela tårtan smetade jag på mango/passionsmousse för att få en lite påskigare färg på den. Sedan garnerade jag med färska hallon och två chokladkaniner, hehe. YUM!

På eftermiddagen hade Tim lyckats ta sig till Gbg via flyg till Sthlm och sedan tåg hem. Vi åkte upp till Trollhättan och grillade med några vänner, var jättekul! Korv och bröd är ju bara såååå gott när man är hungrig!!! Jag fick mina födelsedagspresenter av Tim också! En bluetooth handsfree till mobilen så att jag kan köra säkrare, och en mobilladdare till bilen. Praktiskt! :)

På söndagen blev det en hel del grejjande med bil. Tim grejjade mest, för jag hade inte oömma kläder med mig hemifrån. Så han bytte olja på min bil, en lampa som var pajj och putsade upp motorrummet lite :) Tack älskling! Sedan åkte vi och åt kebabsallad (jag) och thaimat (tim), tog med oss maten i bilen och åt nere vid Vänerns strand :) Mysigt! Sedan blev det bio, Slumdog Millionaire. Den var riktigt gripande och bra, lite äcklig på vissa ställen. Men verkligen välgjord och värd alla sina Oscars :) Jag rekommenderar den starkt!!

Igår gjorde vi inte så mycket, vi var ute på stan och kollade lite i affärer. Jag hittade den ljusare klänningen på Gina där, men i fel storlek :P Så det blev ingen. Sedan åkte vi till Strandgatan och åt nachotallrik, det ger verkligen sommar feeling när man kan göra det! Sedan blev jag så trött att jag fick sova en stund innan jag åkte ner mot Malmö, vilket resulterade att jag kom fram hit vid halv tolv igår kväll.

Jaha, det sammanfattar min helg ganska bra :) Glad Påsk i efterskott på er!

(Jag har bara ätit ett ägg i helgen. Tragiskt ju, jag älskar ju ägg! Därför köpte jag ett 10-pack idag för att kompensera, haha)

Långfredag

Det har faktiskt varit en ganska lång fredag idag, hehe :) Vaknade ganska sent, åt en god frukost med smoothie och hönökaka. Sedan åkte jag och mamma till Kungsmässan för att handla all påskmat. Jag tänkte även byta klänningen på Gina, men de hade inte den andra varianten så jag behöll den jag redan hade. Jag ska kika i Trollhättan i helgen också om den finns där.

Jag shoppade lite också, ett par somriga nagellack från Mavala (Baghdad, Rose och ett topplack) och en apelsinpress av glas från Indiska, jättefin! Behöver en apelsinpress när jag gör mina smoothies. Nu klämmer jag bara ur apelsinen med handen, men man får inte riktigt ut allt och det skvätter överallt :P


På eftermiddagen har jag tagit en låååång skön promenad på över en timma, var helt mör i benen när jag kom hem :) Sedan har jag gjort en tårtbotten som blev kanonfin!!! Ska göra en tårta imon bitti som föräldrarna och deras gäster ska äta imon kväll. Synd att jag inte hinner smaka :)

Förresten, jag åkte in på poliskontroll på småvägarna i Särö idag :) De lurar där man minst anar! Det är tredje gången jag får blåsa hittills i mitt liv. Det är bra att de står och kollar nu under påsk, för det brukar ju vara en dålig tid i trafiken.

Full Moon

Vilken totalt kass dag det varit idag! Vi har haft skola eftermiddag/kväll tidigare i veckan, men idag skulle vi börja tidigt, och jag har lite svårt att ställa om dygnet så. Så jag kunde inte somna igår kväll, somnade närmare halv 4 tror jag.
Vaknade i morse och var helt snurrig, vinglig och hade huvudvärk. Och så kände jag mig hela dagen. I skolan fick jag även väldigt ont i magen, sån där molande värk som man blir kallsvettig av och inte riktigt vet vilket håll man ska sitta på. Jag minns inte mycket av vad som sades på lektionerna idag, försökte mest hålla mig i schack :P
När jag kom hem så var magen urkass, jag var hungrig och dötrött. Även om jag åt lite så försvann inte hungervärken, men tillslut kunde jag somna. Så jag sov tre timmar och efter det hade jag ingen värk i magen längre :) Men huvudet gjorde fortfarande ont, så jag tog ett par piller och låg och läste en stund.

Vid 20 tiden ikväll mådde jag såpass okej att jag satte mig i bilen och körde hem till Särö, men nu mår jag ganska kass igen. Blä! Men det ska bli gott med långledigt nu över påsken :)


Jag tycker om att vara lite vidskeplig, och inatt är det fullmåne såg jag när jag körde hem. Jag brukar alltid ha svårt att sova vid fullmåne, det är faktiskt sant. Så jag skyller min kassa dag på fullmånen ;)


Förresten, Sonata Arctica's låt Full Moon är grym!


Nu fick jag ju ångest... :)

Jag kikade in på GinaTricot's hemsida nyss, och fick se att den blommiga klänningen fanns i en annan färg!! Den fanns inte i affären i Kungsbacka, och nu börjar jag fundera på om jag ska åka in och byta den nån annanstans... Den röda som jag köpte är lite coolare, men den lila är mer jag.

Men för det priset (149:-) skulle man kunna köpa båda, även om man är student ;) Fast det är kanske inte så kul med två liknande klänningar heller...

Vilken tycker ni är snyggast?


Trafikvett!?

Ibland kan jag bli förbannad när jag kör bil, för vissa folk kör så kass! De vinglar mellan filerna, kör alldeles för sakta och stör flödet. Jag tycker absolut att man ska få böter om man kör för sakta utan anledning, som om man kör för fort. Båda sätten är ju en fara för trafiken. Kör man för sakta skapar man köer och ofta farliga omkörningar. Måste man köra långsammare kan man kanske utmärka det på något sätt. Fler varianter av övningskörs-skylten? "Pensionär" eller "Farträdd" kanske? Då har man ju en förklaring till långsam hastighet i alla fall. :P

Speciellt mellan Kungsbacka och Särö kör folk superlångsamt. Halva vägen har 90km/h, men folk kör i 65!! Det är sällan jag har kommit upp över 80 när jag haft någon framför mig. De satte upp trafikkameror där för ett par år sedan, och då tappade folk allt vett. Man FÅR faktiskt köra 90 på 90 väg, även om det finns kameror :P

Så gott folk, keep up the speed!

Helgen

Vilken mysig helg det har varit!! Väcktes på lördag morgon av sjungande föräldrar, fick lite presenter, bl a "A piece of cake" av Leila Lindholm så här ska bakas!! :) Vi testbakade cupcakes med cremecheese frosting igår istället för tårta, det blev kanongott! Sötaste Linda hade skickat ett ursnyggt halsband, tack! Sedan åkte jag och mamma till Kungsbacka och gick på stan, fikade på uteservering (vår!!) i det UNDERBARA vårvädret och shoppade lite. Sedan tog vi en långpromenad i kvällssolen, så vackert vid klipporna!

Idag har jag sovit läääänge, varit och shoppat lite till och sedan varit på en ännu längre promenad. Nu har jag precis kommit fram till Malmö efter en trevlig tripp :)







Blått linne från Only, svarta shorts och blommig klänning från GinaTricot, rosa klänning från MQ och två par skor. Nu kan sommaren komma! :)

Hope and Glory acoustic

Hittade länken på Sofias blogg. Den är ju helt underbart fin! Mycket bättre än orginalet.

Lyssna och njut :)


Födelsedag!!



"Happy birthday to meeeee..."




Ja hur gammal kan jag ha varit här? Mellan ett och två år skulle jag gissa :) Och nu är jag hela 24 år, snart pensionär!! ;)
Näe, jag har ju nästan hela livet framför mig ännu!

WOHOOO!!!

Underbara vårdag!!! :)

OHH vad jag älskar sol!!! Jag blir så glad och pigg :) Fast vem blir inte det egentligen :)

Jag har fått gjort massor! Tvättat 12 (!!!!) tvättar, lite extra som badrumsmatta och plädar och sånt som inte tvättas så ofta. Jag har bytt lakan för fönstret också. Jag har inte satt upp gardiner ännu (efter ett år, hehe) för jag har ingen borrmaskin så att jag kan fästa upp gardinstången. Men jag har haft ett beigt lakan där innan, men nu kom jag på att jag har ju massa färger att välja på :) Så nu hänger ett grönt lakan där istället, mycket finare när solen lyser igenom. Det blir BASTU här inne om jag inte har skydd för hela fönstret, så ett lakan där är praktiskt.

Sedan har jag tvättat fönstrena på utsidan också, det behövdes efter vinterns äckelväder. Så nu ser jag ut igen :) Genom balkongdörrsfönstret i alla fall, där hänger inget lakan ;)

Nu ska jag sprudla vidare :) Ha en underbar kväll!! Jag ska sitta här i solen en timme till innan den försvinner...

1 april

Ja denna dagen flöt på utan ett enda skämt, vad jag vet i alla fall :) Läste lite på olika tidningars hemsidor, men på eftermiddagen när jag kom hem så hade de ju redan skrivit ut vad skämtet var för nåt, så då var det ju inge skojj att läsa. Man vill ju leta efter en artikel som verkar knasig!

Har ni blivit lurade idag?

RSS 2.0