Trädgårdsfix

Äntligen blev det lite gjort i trädgården :) Jag stod med huvudet i en risig rabatt och rensade en bra stund och sedan planterade jag Näva i hela rabatten, enkelt med prydligt :)


Sedan hittade jag jättefina trädgårdsinredningsgrejjer på Harald Nyborg, bland annat denna söta cykel i trä där jag planterade några okända fina blommor och lite murgröna o korgen på styret :)


Midsommardagen

Vi sov länge och började dagen med en skön promenad vid havet. Jag blir lika nyförälskad i utsikten och den saltmättade luften varje gång jag är där. Hemskt hur fort man glömmer när man är så mycket i inlandet.

Sedan har vi hjälpt mina föräldrar att sätta upp taklister i deras nyrenoverade rum :) Och jag har fått massa inspiration till trädgården, mamma gav massa bra tips på växter och blommor som är funkis.

Nu blir det äggmacka och sedan nanna. Mycket att pyssla med i trädgården imorgon :)

Glad Midsommar!

Nu beger vi oss iväg mot vackra Skärhamn ute på Tjörn. Ska bli mysigt med en riktig skärgårdsmidsommar :) Jag önskar er alla en riktigt fin midsommar :)

Jag och kära mamma

Semester!!

2 härliga soliga (!) oplanerade veckor framför mig, gott!!

Jag började med att starta en tvätt och ta en promenad när jag kom från jobbet nån timme sen :) Nu ska jag slänga in en till tvätt, duscha och sen bege mig mot stan igen. Måste ha tag på en underklänning till min tunna sommarklänning imorgon, och så ska jag försöka mig på en sväng till systemet. Sedan ska jag klippa gräset och slutligen sova lite efter mitt nattpass ;)

Spegelblank sjö på morgonen, vackert!



Snaaaart semester

Jag ska jobba natten nu, sedan går jag på två veckors semester! Och det är första gången jag och Tim har semester samtidigt, äntligen :) Vi har inte direkt några planer, utan tar dagarna som det kommer.

Idag har jag premiär på att hänga kläder ute på torkvindan!

Sommarfavoriten

Jag älskar choklad och jag älskar hasselnötter - och Magnum har hört min önskan!! :) Hasselnötglass med ett överdrag av mjölkchoklad och hackade hasselnötter.... Mmmmm....


Heta flygplan

Idag hade jag bästa flygplansregistreringen på besök ;)



21 juni 2010

Gomorron! Sitter här med mitt morgonkaffe och ska strax iväg till jobbet :) Den här veckan har jag lite att göra faktiskt, förutom jobb. Igår påbörjade jag vårt projekt att ta död på den enorma mängd mossa vi har på tomten, ska fortsätta varje ledig sekund. Klippa gräs, en del tvättande och sedan har jag ett roligt projekt också :)

När min vän Malin fick sitt första barn så broderade jag en doptavla till honom. Nu när deras andra barn kommit till världen så fick jag en förfrågan om att göra en till henne också, fast i lila nyanser. Självklart! Så jag ska ut på stan på jakt efter den doptavlan, men om den inte finns så får jag beställa via nätet istället.


Kärlek :)

 

Jag har inte följt bröllopshysterin så mycket, men idag har man ju världens bästa ursäkt att äta prinsesstårta! ;) Det ska bli kul att se vigseln, hennes klänning och vad den kungliga tårtan innehåller.

Nu tjuvstartar vi med en bit ;)

Full fart!

Vilken dag... Jag gick av nattpasset vid 7, åkte hem och sov en timma. Sedan åkte jag till vårdcentralen för att plocka bort några stygn på magen som inte försvunnit. Sedan åkte jag hem och pysslade lite, och nu har sotaren precis varit här och kollat rören inför vårt ombygge. Sedan har jag dammsugit, städat och diskat. Och klockan är knappt tolv...

Nu ska jag sova tre timmar, innan nästa gubbe dyker upp. Det är en elektriker som ska koppla elen till varmvattenberedaren så att vi äntligen kan få varmvatten igen :) Sedan får jag se om jag hinner sova nåt mer innan det är dags att åka till jobbet igen för ett till nattpass.

Och skolan här bredvid verkar ha tävlingar på gång.. Hundratals ungar som gapar för full hals och slår på trummor.. Zzzzz...

Gomorron!

Alldeles för tidigt egentligen, jag som ska jobba natt ikväll :)

Men jag var tvungen att gå upp för en kille var här och kollade på hur vi kan byta ut vår öppna spis till en täljstenskamin. Så nu har jag även ringt sotare, som kommer i morgon och kollar rören. Måste egentligen få tag på Tim också, men han landade vid 4 inatt så jag vill inte ringa och väcka honom.

Så jag kryper tillbaka till sängen och sover lite till... Gomorron :)

Strejk i morgon

I morgon går piloterna ut i strejk igen, och det gör de rätt i! Piloterna får sparken, för att sedan hyras in via bemanning istället, utan samma anställningsrättigheter och med sämre lön. De kommer behöva jobba arslet av sig för att fortsätta få jobb, vilket troligen leder till sämre flygsäkerhet, och flygsäkerheten är det viktigaste ämnet i branschen.

Skulle du vilja sitta på ett flyg där en pilot med lågt blodsocker har jobbat 14 timmar i sträck utan en vettig matpaus, och ska fatta viktiga beslut? Det hade inte jag...

Blåbärssmulpaj med vaniljkräm

Jag glömde ta kort på den underbara pajen innan vi vräkte i oss den, men här kommer receptet som är plockat från Leilas nya bok "One more slice". Och alla recept i boken är minst lika smaskiga!! :)

Smuldeg:
250 g kallt smör
1,5 dl råsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl blå vallmofrön
3 dl havregryn

Fyllning:
1,5 liter frysta blåbär
1 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl

1. 200° på ugnen.
2. Tärna smöret och nyp ihop det med råsocker och vetemjöl till en smulig deg.
3. Blanda försiktigt i vallmofrön och havregryn så att havregrynen inte går sönder.
4. Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl och häll fyllningen i botten av en pajform.
5. Strö smuldegen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
(Kan tillägga att jag strödde hackade hasselnötter över skapelsen innan jag körde den i ugnen)

Jag gjorde även en egen vaniljkräm till pajen, och jag kommer aldrig att köpa färdig vaniljkräm igen. Så lätt att göra, och såååå gott! Här kommer recept på det med!

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Blanda äggulor, florsocker och vaniljsocker, vispa detta pösigt. Vispa sedan grädden och blanda den med äggsmeten, rör försiktigt ihop allt till en tjock kräm. Om den står i kylen över natten så kan den dela sig lite, men det är bara att försiktigt röra ihop den igen och den blir som ny.

14 juni 2010

Lite sovmorgon, lugnt på jobbet. Dusch på jobbet, för vi har inget varmvatten hemma innan elektrikern har kopplat sitt på varmvattenberedaren. Kollat möbler, köpt en fint förkläde och mathandlat. Kycklingsallad och NCIS. Nu: kaffe och jordgubbar! :)

13 juni 2010

Grattis på födelsedagen pappa!! :)

Idag ska jag ut och klippa det lilla gräset som finns och sedan ta död på den enorma mängd mossa vi har, så gott det går i alla fall. Och det är ungefär det min dag kommer gå ut på :)

Vi har inget vatten, eftersom de håller på att installera varmvattenberedaren fortfarande. Man börjar känna sig lite handikappad, hehe. Hoppas det kommer igång snart, så man kan laga mat!

Wasa 4 Crisp Mix

Nej det är inte knäckebröd, utan en ny sorts flingor som Wasa presenterar. Dessa krispiga flingor är fulla av fibrer och fullkorn och innehåller även knäckekuddar. De finns i två olika smaker, naturell och äpple. Wasa 4 Crisp Mix är nyckelhålsmärkta, vilket innebär att det finns en begränsad mängd tillsatt socker och salt, och det finns gott om fibrer och fullkorn.
Personligen tycker jag att de är goda, speciellt varianten med äpple. Jag brukar inte vara så förtjust i massa fibrer för det blir ofta ganska träigt, men dessa är krispiga och lättätna.


Jag kör en kampanj på dessa flingor via Buzzador. Som Buzzador får man erbjudanden om olika kampanjer som man kan tacka ja eller nej till, och man får hem varuprover att marknadsföra och lämna in en liten rapport på.

Sugen på att Buzza? Gå in på Buzzador HÄR och registrera dig, och glöm inte att ange mitt användarnamn Sapphire som tipsare :)

Källsortering

Återvinner du?

För mig är det en självklarhet då jag vuxit upp i ett hem där vi alltid har källsorterat, komposterat och återanvänt. Det blir nästan som en liten tävling, att så lite som möjligt ska hamna i soppåsen. Varje gång jag kan placera något i en annan påse än soppåsen så känns det som en liten triumf :)

Källsortera mera!! :)

12 juni 2010

Gomorron!

Ett par knäckemackor med skinka och gurka, några röda saftiga jordgubbar och en kopp hasselnötskaffe = en finfin start på morgonen! Jag var uppe redan en timma sen, alldeles för tidigt för en ledig lördag egentligen, men vi har fullt upp idag. Vi ska installera varmvattenberedaren och slänga ut den gamla hemska kombipannan och oljetanken. Grannen erbjöd sig hjälpa till då han är gammal VVS'are, förutsatt att han inte fick betalt :P Men jag har ju blåbärspaj och rabarbersemifreddo att bjuda på istället :)

Johanna bakar

Häromdagen när jag hade min lilla shoppingtur så köpte jag Leila Lindholms nya kokbok "One more slice". Jag älskar hennes recept, de är så fylliga och maffiga och yumyum!


Ikväll har jag gjort ett litet ryck och bakat en blåbärssmulpaj med blå vallmofrön och hackade hasselnötter, jag har gjort egen uuuuuuunderbar vaniljkräm och så har jag påbörjat en rabarbersemifreddo (=glass). Jag har än så länge kokat rabarberna med socker, nu ska de bara svalna i kylskåpet så att jag kan göra själva glassen :)

Bilder på de färdiga godsakerna kommer upp i morgon när det är lite bättre ljus för att ta kort.

Little coffee

Efter jobbet gjorde jag ett ryck i köket och rensade skafferiet och skåpet med alla matlådor och burkar, så nu är det ordning och reda!

Mamma hittade denna perfekta lilla kaffekokaren till mig, alldeles lagom när det bara är en i hushållet som dricker kaffe :) Det fixar 6 koppar och den kokade helt okej kaffe! Den finns på Rusta för ynka 99:-


En bra dag!

Idag har varit en riktigt bra dag. Klippt mig, shoppat, gjort laxpasta och jag har haft jeans på mig för första gången sen operationen! Framsteg :)

I morgon jobbar jag tidiga passet, så jag ska ta och röra mig mot sängen nu. Och strax kommer älskling hem också :)

Blommiga skor

Nu har jag haft en riktig Johanna-dag på stan och unnat mig lite fint, tack skattepengarna! :) Bland annat hittade jag de här uuurfina gummistövlarna! Precis vad jag var ute efter, nästan.. Jag hade blivit ännu lyckligare om de varit i en ljusgrön nyans istället för blå ;)

Och jag har velat ha ett par Converseliknande skor, och fick syn på dessa blommiga skönheter! Både dessa och gummistövlarna kommer från Din Sko.



9 juni 2010

Wohoooo äntligen har skatteåterbäringen kommit in på kontot!! :D Jag har en tid hos frissan idag för klippning. Jag vill lägga ljusare slingor också, men ville vänta tills skattepengarna kommit in, men nu hade jag ju kunnat göra det idag också. Jaja :)

Här hällregnar det. Jag ska strax bege mig in till stan, idag står det "gummistövlar" på inköpslistan! Har inte ägt ett par sen jag var liten, men det behövs verkligen när man har en stor tomt på en plats med mycket regn :P

Nu blir det frukost!

I wish

Jag längtar tills vi har fått ordning på huset :) Det är inte så mycket som ska fixas, men det tar lite tid ändå. Till hösten ska vi installera en Tulikivi täljstensugn, denna modellen.

Och jag suktar verkligen efter denna underbara bit möbel!!! Tänk er en kylig vinterkväll, sittandes framför Tulikivin i denna underbaring och läsa en bra fantasy... Med en pläd över benen och en misse i knät... :) En dag...



Back in business

Vad skönt det var att komma tillbaka till jobbet igen! Jag fick en mjukstart så pilotförbundet strejkar, så jag har hunnit läsa på det jag missat. Idag hade vi i alla fall ett par charter, men i morgon så kommer det inte hända mycket alls, såvida det inte kommer lite småflyg.

Nu blir det nanna, upp kl 05.00! :)

Nationaldagen!


Hur har ni firat nationaldagen? Om den nu firas så mycket egentligen... :) Svärmor hade bakat en smaskig tårta, det är väl det mesta jag har firat. Sedan har jag spenderat 3,5 timmar i bilen och kom nyss hem till Hjortsberga.

Imorgon ska jag börja jobba igen efter sjukskrivningen, det ska bli kul!! Dock så verkar det som om pilotstrejken ska vara igång i morgon, så det kanske blir en mjukstart för mig. Vi får se :)

Weekend

Igår var det 30 års fest i Vänersborg, en riktigt lyckad kväll! Grillat, kubb och kalasbarnets mammas underbara kladdkaka! :)

I fredags var vi i Särö en sväng och hälsade på. Mina föräldrar har renoverat en hel del, det var nytapetserat och nya golv i större delen av huset. Det såg bra annorlunda ut, men så snyggt!!! Nu fick jag verkligen lust att ta tag i vår renovering här hemma, men än saknas några pusselbitar :) Mamma var i Barcelona ett tag sen och hon hade hittat en skön topp med tillhörande skärp till mig, och en D&G väska i äkta fejk :) I gengäld hade jag med mig rabarber hem till mamma!

Inatt sov vi i Trollhättan efter 30 års festen, och i förmiddags så visade svärmor en lite keramikhäst som hon köpt på en marknad som hon trodde jag skulle gilla. Och den är verkligen jättefin! Det kommer passa perfekt i trädgården när jag har fått ordning på rabatterna och landen :)


3 juni 2010

* Två dygn utan smärtstillande, check!
* Första dagen med byxor (shorts) på utan att det gör ont på blivande ärren, check!

Jag ser framsteg! :)

Nu blir det våfflor till frukost, sedan ska vi göra ett försök att ta oss ut på stan en sväng. Vad skönt det ska bli att komma utanför huset, det var ett par veckor sen snart!

Trädgården

En sån underbar dag det har varit! Inte för att jag har gjort så mycket mer än sprungit runt och fotat lite i trädgården medan Tim klippte gräset ;) Här kommer lite bilder!


Plockade lite blommor innan Tim körde över dem med klipparen :)


Tim kör sin Zohan (cutting silky smooooooth!)


Förgätmigej under ett träd


Kompost för allt gräs!


Massa rabarber!!! :)

Baddräktstrubbel

Äntligen kom solen till de mörka skogarna!! Yeay!! Men...

Jag får inte sola ärren på ett år, så det blir till att ha en blek mage i år. Ska försöka få tag på en snygg badddräkt, har inte använt baddräkt på evigheter! Jag har beställt denna från HM, men funderar på om den är lite för täckande... Jag får bestämma mig när jag provat. Har ni tips på vart man kan få tag på någon läcker baddräkt annars?

Smoothie och hasselnötskaffe = bra start på dagen! :)

Sol?

Solen lyser med sin frånvaro (ha ha!) här i Småland, det har varit mulet i över en vecka nu... Nu längtar jag verkligen hem till västkusten, den salta luften och solen som lyser bra mycket mer än här! Aja, vi får väl se om vi får någon sommardag nån gång :P

Idag ska jag och Tim rensa ur kontoret, där det fortfarande står en del lådor staplade. Ska bli skönt att få lite mer yta där, så jag kan ställa upp mitt skrivbord :)

Vad ska ni hitta på idag?!

RSS 2.0