Helgen

I fredags var det graduation för våra norrmän och en klass med svenskar, så det blev lite party på kvällen. Det var kanonkul och först vid fyra tiden gick vi hem till Petra. Det kommer bli lite tommare på skolan nu utan de andra nu, kommer sakna er!

Igår var det en slö dag med lite återhämtning, tacos, jordgubbar och några filmer. Jag köpte äntligen några Harry Potter filmer, har saknat dem. Jag har alla böckerna och ljudböckerna, men filmerna är kul att se också även om de missar såååå mycket...

Idag har jag varit iväg och shoppat lite. Hittade denna supersöta toppen på Lindex, tunn och go nu när det blivit så varmt!



Jag köpte även Priorin som hjälper till att stärka håret. Det innehåller massor med B-vitamin och lite andra saker som är bra för håret. Jag har alltid haft tunt hår och just nu tappar jag extremt mycket, det bara rasar av. Så jag tänker ge Priorin en chans, allt som kan hjälpa är välkommet :) Man ska äta det ganska många månader men det kan det nog vara värt för att få behålla de få strån jag har ;)

Jumpseat flight: Helsinki-Chania-Helsinki

Här kommer lite bilder från förra torsdagen, då jag flög med Tim från Helsinki till Chania och tillbaka igen. Det var riktigt intressant och lärorikt. Vi flyger med en Airbus A321, med Thomas Cook Airlines Scandinavia.


Stooort CB, fanns en del över norra Europa.


Eva Air crossing.





Cruise på FL350.


Cruise på FL350, speed .78


Vacker natur, närmar oss Kreta.


Älskling på jobbet!


Johanna in the blue.


Inbound Chania.


Känns som om man flyger nära bergen :)


Korsar över Chania på 5000ft.


VOR approach på Chania.


Approach.


Final approach.


Touch down.


Chania Airport :)

Hej!

Jag ska lägga upp massa bilder från förra veckan här snart. Från möhippa och jumpseat flight :)

Idag har jag fått hem mitt nya VISA kort, med chip. Nu känner jag mig lite modernare, hehe. Jag råkade slå fel kod på mitt gamla kort så det blev spärrat. Så kan det gå när man haft samma kod i 4 år :P

Har även ringt CSN och krånglat med slutdatum för lånet. Först hade jag sökt t o m vecka 27, som är sista veckan på skolan. Men eftersom det är tre dagar in i juli (andra kalenderhalvåret) och jag kommer tjäna mer än tillåtet belopp i höst, så skulle jag bli återbetalningsskyldig på en hel del. Så jag ändrade det till v 26 istället. Nu under våren har jag fått "besked om ändring" hemskickat från CSN några gånger, där de ändrat slutdatum från v 27 till v 26 och sedan tillbaka till v 27. Knas. Hoppas de inte ändrar det IGEN! Nu vill jag ha v 26.

Knasig mat

Hade lite tråkigt förut så jag kikade på informationstexten på Yoggi Yalla! På den ena står det:


Förvaras i högst 8°C på både svenska och danska.

På den andra står det:


Förvaras i högst 8°C på svenska och högst 5°C på danska!

Blir den dålig i olika temperaturer i olika länder?! :D

(Nej, klart jag förstår att det är olika nationella bestämmelser, men det såg så udda ut :))

_____________________________________________________________________________

Sedan hittade jag lite udda recept på aftonbladet.





Fisk utan fisk och pannbiff utan kött?....

Helsinki!

Nu ska jag strax åka iväg mot Helsinki och min älskling :) Ska stanna där tills på fredag, och på torsdag ska jag åka jumpseat när älskling flyger, Helsinki-Chania-Helsinki. Ska bli himla nice! :)

Igår var det reunion med gymnasiet, hade så underbart roligt!!! Tack alla fantastiska människor! :D

 Har tagit lite bilder, men de lägger jag upp nästa vecka när jag är hemma igen. De har inte hunnit skaffa internet i sin lägenhet i Helsinki ännu, så jag kommer vara frånvarande här.

Ha en bra vecka! Ta taa!

Lyckopiller

Jag älskar musikaler!! Sång och dans i mängder och det riktigt spritter i kroppen av längtan efter att dansa loss! :) För några månader sedan såg jag Hairspray för första gången, och jag har sett den många gånger sen dess! Jag kan verkligen inte sitta still när jag kollar på den, helt underbara låtar som ger mig massor av energi och lycka! Speciellt sista numret i filmen, "You can't stop the beat".

Detta klippet var inte av bästa kvalité, men bättre än inget ;)



Eurovision Song Contest 2009 - kval

I brist på en tv så sitter jag och lyssnar på dagens kval i Eurovision Song Contest 2009 på P4. Nyss spelades Islands bidrag och jag säger bara: me like!

En ung tjej som heter Johanna som sjöng en ballad, jättefin! Jag är ju en sucker för ballader, så den skulle jag lätt kunna rösta på. Jag hejjade ju på Molly i svenska finalen, och Islands bidrag är lite likt den. Och sen har hon bästa namnet också ;) Vi får se hur det går :)

Update: Både Sverige och Island gick till finalen på lördag! Yeay! :)

Helgen

I lördags var jag och älskling och kollade Star Trek på Bergakungen. Den var riktigt bra, även om det var en hel del överdriven action som inte riktigt var i sann Star Trek anda, utan mer Hollywood. Ni trekkies där ute kanske blir lite besvikna på vissa delar som inte passar ihop med vad som hände i orginalfilmerna. Men generellt var storyn bra, de har fått med riktigt bra skådisar också. Att killen som spelar Kirk är dösnygg gör ju inte saken sämre ;)

Den får en 4/5 av mig!


Igår var vi i Trollhättan och hälsade på hos Malin och Peter. Jag och Malin gick en runda på Överby och shoppade lite. Sedan grillade vi och gosade med Sebastian. Han intog krypställning igår, så nu börjar han nog snart att fara runt på golven :D Han är så sötast!


ESMX - Växjö

Jag ska bli smålänning! :) Jag fick placering i Växjö, på Smaland Airport som den heter, och jag är nöjd. Självklart är jag lite besviken för att jag inte fick Landvetter eller Säve, men jag fick inte Kiruna i alla fall!! Växjö verkar vara en trevlig stad, jag kommer nog trivas där. Det tar ju inte längre att köra till Göteborg därifrån än vad det gör här från Malmö, så det är överkomligt.



Kanske kommer inte jag och Tim träffas mer än vad vi gör nu, men vi får försöka göra det bästa av saken! :) Haha, och mamma har redan bestämt att hon ska komma och hälsa på ofta så att hon får en anledning att åka till glasriket :P

Nu ska jag bege mig hemåt och äta Pavlova för att fira att jag inte hamnade i norr ;)

This is it

Om drygt ett par timmar så vet vi vart jag kommer jobba de närmaste åren. Fy vad jag är nervös... :)

Johanna ♥ Tim - 5 år idag



I love you
Always
Forever
Near and far
Closer together
Everywhere I will be with you
Everything I will do for you

Say you'll love
Love me forever
Never stop
Not for whatever
Near and far and always and everywhere and everything


Glasbubbla

Halva den här dagen har vart som en dimma. Intervjun gick okej, tror jag. Ena sekunden känns det bra, andra sekunden tänker jag "varför sa jag inte det, eller det.." och så håller jag på. Jag hoppas så starkt att jag får en plats jag önskar, så att jag och Tim kan flytta ihop efter massa år som särbos. Jag saknar att bo med dig älskling!!

 Känns som om jag vandrar runt i en liten glasbubbla just nu :) Och det kommer jag väl göra ända till fredag förmiddag, då vi får veta platserna.

Tills dess lever jag på kladdkaka, vaniljvisp och hoppet!

Intervju!

Idag har jag intervju med LFV vid 13.30. Keep your fingers crossed!

EKCH - Kastrup TWR

Förra veckan åkte vi över till Kastrup en dag och besökte tornet och SAS handling.



  


Utrustningen i tornet är bra mycket mer avancerat än det mesta vi använder idag. De kör helt striplöst och allting såg så effektivt och smidigt ut. Och utsikten därifrån är väl inte att klaga på ;) Det var så modernt och snyggt inrett, att många av våra mindre torn ser urgamla och skruttiga ut i jämförelse. Men de är desto mysigare, får man väl tänka på istället.

SAS handling har hand om bl a planering av flighterna och de försöker hitta de bästa lösningarna. Väder och överbelastning i luftrummen kan ofta ställa till det, så de jobbar för att det ska gå så smärtfritt som möjligt.

Ångestfylld väntan

Då var denna veckan äntligen här. På onsdag har jag intervju med LFV, och på fredag får vi veta vilka platser vi får efter utbildningen. Nervös? Jag? Inte alls... :P

Jag verkligen hoppas hoppas hoppas på att få plats i väster, så att jag och älskling äntligen kan bo hyfsat mycket tillsammans... Han kommer befinna sig i Gbg ganska mycket när de väl har startat upp företaget där.

Förresten, de tog bort Trollhättan från platslistan förra veckan. Det var någon annan som blev omplacerad dit, så vi fick en plats på Såtenäs istället. Tyvärr kan inte jag söka den då jag inte ska läsa militär påbyggnad. Så jag fick göra ett nytt tredjeval, och jag valde Växjö istället. Har hört att det är en fin stad med en trevlig flygplats. :)

Star Trek



Tim nämnde häromdagen att Star Trek äntligen har premiär till helgen, och eftersom han är trekkie så måste han ju se den! :) Men han kommer inte hem från Helsingfors förrän på fredag så han hinner inte köpa biljetter.

Så igår när vi var på väg från Storhogna så stannade jag på Bergakungen i Göteborg och köpte biljetter till oss :) Jag skickade ett mms till Tim med en bild på biljetterna, hehe. Vem är bästa flickvännen?! ;)

Storhogna

Det är riktigt mysigt här på Storhogna! När vi kom hit igår så började vi med att gå ner till baren och ta en go drink. Sedan packade vi in syrrans alla saker i bilen, gjorde oss i ordning och åt sedan en jättegod tre rätters middag :)

Det är så mysigt inne i restaurangen/baren, för de är som att sitta i en liten djungel. Massa stora träd och blommor och en liten bäck med ett litet vattenfall. Jag har glömt kameran så jag har tyvärr inga kort. Från vårat rum på andra våningen som vi haft inatt så ser man rakt ut i djungeln, jättemysigt!

Nu ska vi strax brumma hemåt Göteborg igen, till den riktiga våren! Här är det fortfarande en del snö på backen och inga knoppar i träden, även om det är ganska varmt. Hemma är det ju redan full sommar nästan :) Ha en trevlig dag!

Roadtrip!

Jag och mamma är ute på äventyr denna långhelgen. Vi är på väg upp till Vemdalen, där vi ska hämta syster som har jobbat klart uppe i fjällen :) Ska bli roligt att få hem henne igen!

Just nu befinner vi oss på Scandic Hotel Klarälven i Karlstad, riktigt fint. Underbar utsikt över älven som glitter i morgonsolen just nu. Strax ska vi bege oss iväg och fortsätta norrut. Vi ska sova på Storhogna (där syrran jobbar) inatt, så jag kommer med en update därifrån ikväll.

Ha en trevlig långhelg!

RSS 2.0