Planering

Nu har jag suttit i flera timmar och lekt med IKEA kitchen planner :) Vi har planer på att skaffa nytt kök, och jag är jättenöjd med vad jag har knåpat ihop idag! Det dröjer nog ett tag innan vi gör slag i saken, men planera är kul!


Förut var vi en sväng och hämtade lite färgprover, för vi ska måla om i sovrummet! Just nu är det någon mesig aprikosorange färg på väggarna, och de har även målat på snedtaket för att få mer väggkänsla, eller nåt. Men vi ska måla om taket och även då snedtaket i vitt, och väggytan blir en matt jordnära grön nyans. Det kommer bli så fiiiint :D

Storytel

Som Buzzador testar jag just nu en ny app för iPhone/Android, Storytel, som streamar ljudböcker rakt ner i telefonen. Det är riktigt smidigt, och det finns tusentals titlar att välja på. För att lyssna behöver man ett månadsabonnemang, det finns några varianter. Har du en iPhone/Android och är gillar ljudböcker, kolla in Storytel här.

Vill du också testa nya produkter? Anmäl dig på Buzzador och glöm inte att ange mitt användarnamn, Sapphire, när du registrerar dig. :)

Massor med ljuvliga blåbär!


Jag fick ihop 4 liter blåbär på ca 1,5 timme. Najs! Det fanns verkligen massor med blåbär, och hälften av dem var inte helt mogna ännu, så jag kanske kommer göra ett ryck till nästa vecka :) Jag fryser in allt, så jag kan använda dem till smoothies, eller göra en smaskig paj på.



Nu ska jag smaska på lite blåbär med mjölk och lite pudersocker på, enkelt och underbart gott!

Ljuvliga blåbär


Det finns ruskigt massa skog i småland, och därför finns det också ruskigt massa blåbär! :) Jag ska strax dra på mig de vackra stövlarna och bege mig ut i markerna. Jag kollade efter en bärplockare i mataffären idag, men de stora vanliga var slut. Däremot fanns det små barnbärplockare helt i plast! :) Jag föredrar absolut de med metallpinnar, bären lossnar lättare. Men denna lilla söta är väl bättre än inget antar jag :) Bild på skörden kommer senare!

Fredag!

Nu sitter jag och gottar med en nyttig smoothie gjord på 1 gul kiwi, en näve frysta jordgubbar, ca 2 dl vaniljyoghurt, en skvätt proviva mango, en äggvita och drygt en matsked phsylliumfrön :) Ska strax lägga mig en stund ute i solen och läsa lite innan jobbet. I helgen blir det Saabfestival/Fallens dagar i Trollhättan och grillning. Vad har ni för helgplaner?

Hasselnötter

I trädgården har jag en stor buske som är uppåt 4 meter hög, och jag har mest tyckt att den är ivägen och fäller massa löv på hösten. Men OJJ vad lycklig jag blev när pappa berättade att det är en hassel! :D Jag älskar hasselnötter, och så har jag en jättebuske själv! Just nu ser nötterna ut som på bilden nedan, men jag ska inte plocka dem förrän de börjar bli lite brunaktiga och lossnar lätt.


Mera sol!

Det är en bra första vecka på jobbet, för jag har bara jobbat några nätter hittills :) Så jag har hela dagarna fria att sola och pyssla hemma. Idag har jag klippt gräset istället för att sola, för det drog in massa moln... Men nu har solen tittat fram igen, så jag ska spendera resten av kvällen i min solstol och läsa fin fantasy.

Nyss var jag iväg och hämtade ett paket från HM. Flipflops (jag har varit utan hittills i år, hemskt!), ett par jättesköna shorts som dock inte satt helt hundra, och så denna underbara blusen! Den är tunn och sval och så söt :)

Hetta!

Att det kan vara sådan tropisk värme i Norden!! Igår hade vi som mest 34° i skuggan och det var ända till 19 tiden på kvällen. Det var nästan olidligt att vara ute i solen, lätt att det var långt över 40°.


Och nu vaknade jag nyss med 28° här inne trots nerdragna persienner. Vi har sovit på soffan inatt, för det är alldeles för varmt uppe på övervåningen. Kollade just termometern och ute i solen är det nu 45°. Det känns som om idag blir minst lika varm :P Och jag är inte vid havet.... Sjön här bredvid går att bada i, men vattnet ser lagom sunkigt ut. Lite brunfärgat och sådär sjöigt :P Jag får leva på glass och sitta mitt framför fläkten hela dagen istället ;)

En helg fylld med god mat och fint sällskap :)

I fredags kom Linda och Johan på besök, har inte träffat dem på evigheter!! :) De hade med sig en vackert rosa hortensia! Vi åt massa gott, ungsbakad lax med jasminris, skagenröra, romsås och sallad. Och jordgubb/rabarberpaj med hemalagad vaniljkräm. Yum! Sedan promenerade vi en sväng och dök in på en loppis. Det var ett trevåningshus FULLKNÖTT med gammalt pryttel! Man kunde ta sig fram i en smal gång genom brötet, och det var inte mycket man skulle vilja plocka med sig hem. Jisses sicket ställe...

På fredagkvällen kom mina föräldrar hit och stannade till igår kväll. Vi var iväg en sväng igår så att de fick se omgivningarna, och vi svängde in på ett litet orangerie som ligger här i samhället. De hade jättefina växter och underbara pelargonier. Jag ska dit idag och köpa mig en ljusrosa mårbacka och en hög vit orkidé :) Sedan grillade vi gott och till efterrätt hade jag gjort en nötmarängtårta, lite svåräten men god! :)

8 juli 2010

Tjoho! Idag är det lite sådär halvmulet och kvavt ute. Jag hade tänkt klippa gräset, men jag har ingen ork. Jag får göra ett försök ikväll när det är lite svalare :) Nu ska jag bege mig på matshoppingtur. Imon kommer Linda och Johan på besök och sedan kommer mina föräldrar hit i helgen, så jag måste ju ha något att bjuda på ;)

That's all folks!

Städdag

Idag har det varit lite molnigare och nästan kyligt i vinden. Eller ja, varmt är det ju, men jämfört med de senaste dagarna så kändes det kyligt ;) Så jag har passat på att storstäda hemma! Dammsugit minsta lilla list och våttorkat golven och haft mig, så nu skiner det här inne! Jag var även ute en sväng i rabatterna idag igen, och slängde täckbark på de rabatterna som är färdigrensade från ogräs. Nu är 3 av 4 rabatter fixade, snart klar! I år ska jag bara satsa på att rensa bort all skit så att det blir mer lätthanterligt nästa år, då jag ska fixa lite finare blommor och så :) Och trädgårdsland!! Fast det kanske vi fixar redan till hösten. Jag måste läsa på om vad som kan sås på hösten eller våren osv... Mycket att lära :)

Nähä, nu ska jag sätta mig och kolla fotboll, tro det eller ej. För jag ska ändå sitta i soffan och påbörja ett broderi, en doptavla :)

Liseberg!

Idag har jag varit på Liseberg!! Eftersom det har varit en fantastiskt varm dag så trodde jag att det skulle vara fullt av folk, men det var faktiskt överkomligt. Högst 25 min väntetid på de största åkattraktionerna, det är inte så illa för en varm lördag i juli :) Jag var där med Rikard, och vi fick åkt en hel massa, och jag vann även min första stjärnvinst nånsin!! :) Toblerone!

Jag hoppas på stjärnvinst på Kexchoklad också ;)

 

När jag kom hem på kvällen så haffade jag en handduk och bikinin och cyklade barfota ner till bryggan och badade. 23°C i vattnet, 24° och massa vind på land. Det var mycket skönare i vattnet!! Jag låg bredvid båten och guppade runt i 20 min... Helt underbart... I morgon ska det åska sägs det, men ändå vara varmt. Jag hoppas på lite bad innan jag beger mig hem till älskling :)

Semester var det ja...

Vi har fått gjort ruskigt mycket senaste dagarna för att ha semester :) Vi har varit på rådgivning på banken och började pensionspara, beställt vår Tulikivi täljstenskamin så vi får en varm vinter och så har vi införskaffat matbord och stolar (bilden). Puh! Jag har även rotat ännu mer i rabatterna (dö kirskål, dö!) så att man kan se blommorna under all skit :)


Häromkvällen var vi på bio och såg Sex and the City 2. Jag tyckte den var riktigt rolig, den bjöd på många skratt men ändå lite eftertanke så som satc brukar göra. Det jag störde mig lite på var alla entréerna de gjorde, när alla kommer på rad och alla måste ha lika många sekunder i bild och lika många repliker. Det blir lite tillgjort emellanåt. Men förutom det så var den underhållande. :)

Just nu kokar jag rabarbermarmelad! 1 kg rabarber, 2 vaniljstänger och 8 dl råsocker. Jag gör dock bara hälften så mycket, för annars blir det aldrig uppätet :) Det ska koka en halvtimma till, sen får vi se vad det blir av det!

RSS 2.0