Nattsudd...

...hette boken med tokiga saker som jag och Therese klottrade i under Strömmatiden. Jag har den boken hemma, länge sedan man kikade i den nu. Haha, men roligt hade vi!! :)

Apropå Strömma så kommer strömmajackan åka på imon. Ska till stallet med Petra efter skolan och rida den hästen jag red sist. Ska bli himla kul!! :) Denna gången ska jag även ta en dusch med en gång när jag kommer hem, så att jag minimerar risken för allergisk reaktion. Jag funderar på vart jag ska lägga ridkläderna efteråt :P Balkongen är typ enda stället, men där blir de inte så trevliga i höstrusket. Kanske kan ha dem i skåpet i skolan, haha, kommer stinka häst om skåpet! :D Aja, det löser sig :)

Har precis ätit Havregryn & Quinoa gröt, var riktigt gott :) Med drottningsylt och mjölk. Så nu ska jag ta min mätta mage och lägga mig och drömma mig bort i en fantasybok (Deverry) några minuter innan jag ska nanna. Natti :)

Mathandla är kul!

Haha, vet inte om det bara är jag som tycker det... Men jag tycker det är roligt att mathandla! Gå runt i affären och titta på allt läckert och bara få inspiration till god mat. Köpa lite olika saker varje gång för att testa på. Jag köper så mycket ekologiskt som utbudet tillåter, det blir inte så mycket dyrare när man bara är en person. Hehe... Veckans höjdpunkt, matshoppingen! :D


Sen är jag tyvärr inte alltid lika nyttig som på bilden ;)

Arv och antikt

Vi håller på att gå igenom alla gamla saker som farmor lämnat efter sig. Flera kartonger med mappar och pärmar med gamla papper. Farmor har sparat allt om alla hon kände. Tidningsurklipp, högtidspapper från bröllop, begravningar mm. Även farfar har mängder med gamla saker. Han reste mycket till Kina och var med i föreningar, Shanghai Club och massa annat. Han var även frimärkssamlare och hans samling är nog värd en förmögenhet. Vi hittade en almanacka från 1949, där farfar skrivit upp allt han köpt under året, skrivet både i kronor och i kinesisk valuta. Han hade även en "boy", en betjänt. Det är nästan svårt att föreställa sig hur det var, och det är bara drygt 50 år sedan.


Vi hittade även detta helt otroliga fynd, Götheborgs-Posten, första årgången, nummer 1, från 1813. Undrar om det finns några fler exemplar av den... Fantastiskt att leta igenom dessa gamla saker. Jag ska börja släktforska, ta kopior på mycket av detta gamla och göra minnesalbum. Jag är helt fascinerad!

Tillägnat älsklingen

Det går riktigt bra för min fina Tim nu :) Han har blivit klar med sin linetraining nu och får köra utan instruktör :) Jag hoppas att han får flyga massor så att han kan samla timmar fort, och hitta ett jobb närmare Sverige, kanske t o m med bas i Sverige :) Fast det är förhoppningar långt in i framtiden. Nu hoppas jag bara att han kommer mer norrut i Europa. Nu är det tre månader sen vi sågs sist. Jag saknar dig så!!!

Men jag är så stolt över dig att jag nästan spricker :) Du är bäst! PUSS!
Du är mitt flygande hjärta

Rolig helg :)

Hehe nu i veckan har jag fått min Malibu Pilates Chair, och den är riktigt effektiv! :) Har fått träningsvärk i alla fall, haha. Sedan klarade jag ett prov i onsdags med 100% :D

Det var en snabb update :P


Igår åkte jag upp till Särö efter skolan, och senare på kvällen brummade jag vidare till Vänersborg :) Jag och Rikard, Helena, Mikael och Daniel bowlade i Trollhättan, var riktigt kul. Satte hela TVÅ strikes ;) Bra för att vara mig, hehe. Sedan åkte jag hem till Malin och sov där. Hon var inte med och bowlade, med tanke på att det bara är tre veckor kvar till bäbis nu. Hon och Peter hade redan lagt sig när jag kom, och hon hade gjort det så mysigt i gästrummet. Vikt undan en flik på täcket så att det såg inbjudande ut, lagt en pläd vid fotändan och ställt ett vattenglas på nattduksbordet :) Nästan som att bo på hotell! :)
 
Sov som en stock, åt en god frukost med dem, och sedan åkte jag in till Vänersborg och gick på oktobermarknaden med Rikard och Helena. Detta var första året jag gick där utan att köpa något, inte ens cocostoppar! (Eller munkar, vad det nu heter..) Sedan åkte jag hem till Särö igen. Just nu är min farbror och hans fru här på besök. Jag får nog springa till godisskålen innan allt tar slut ;)

Kram

Lite nyttigt med mörker ändå...

Jag är en riktig nattmänniska, och jag pluggar bäst på kvällen/natten när det är mörkt och tyst runt om, då kan jag koncentrera mig utan att bli distraherad. Nu blir det mörkt vid 18-tiden, så jag kan ju plugga mycket längre än på sommarhalvåret :D Känns som om jag pluggat hur länge sen helst, och klockan är bara 21. Perfekt! :)

New life... again!

Ja hur många gånger har man inte startat sitt "nya liv"? :P Men, here we go again! Jag är en storkonsumerare av flingor, vilket innehåller mycket socker. Så bara där gör jag en förbättring i att byta matval :) Just nu äter jag istället knäckebröd med smör, rökt skinka och skivat päron på. Supergott! Och dricker te, där jag pudrat på lite kardemumma. MUMMA! :)

Sen är ju jag ett offer för reklam :D Haha, jag skulle nog kunna bli lurad att köpa vad som helst. Men denna gången står jag för mitt val att köpa, av den enkla anledningen att jag faktiskt tror det kan hjälpa. Jag har alltså beställt från TV-shop. En Malibu Pilates Chair. Liten och smidig att ha i min lilla lägenhet. Jag vågar ju inte riktigt gå ut i Rosengård när det är mörkt, och det kommer resultera i att jag kommer säcka ihop här i lyan. Så nu jäklar kommer en (förhoppningsvis) mer tränad Johanna krypa ut ur idet till våren, haha.

Sedan skolan började i våras så har jag nästan bara suttit ner och jäst, kommer inte i hälften av mina byxor längre. Men till våren ska jag komma i byxorna igen. Det är ett löfte! Jag säger som Benjamin; Full fart!! ;)

Resten av OJF...

Ojj vad intensivt det blev resten av veckan, jag orkade inte ens tänka på att blogga :) Men här kommer en liten tillbakablick.

Såtenäs var sådär kul faktiskt... Det var det jag hade sett fram emot mest, men blev mest besviken på. Det var en del JAS 39 verksamhet, men i övrigt var det väldigt händelselöst där. Kvällen blev desto roligare, då jag åkte och hälsade på Malin :) En månad kvar till bebis nu, hehe :) Hon bjöd på bulle och godis, hon känner mig ;) Haha! Det blev ganska sent dock, åkte inte från Trollhättan förrän vid 22 tiden.

Torsdag i Landvetters torn var super roligt! Så härliga folk som jobbar där. Det hände en del knasigheter under kvällen, så det var intressant :) Jag fick hjälpa till med stripmarkering och knappa på datorerna, kul att få delta i jobbet :)

Fredag på Landvetter TMC var intressant, där kände jag igen mig mycket från simulator träningen. Tjaa, ska inte skriva för ingående om det här, för det är inte så många som förstår ändå tror jag :) Men det var en kul vecka i alla fall!!

Kram

Säve

Jag gillar Säve, det är sådan blandning på trafik. Massa småplan som puttrar runt, medeltung trafik som Ryanair, Wizzair och AirBerlin, och sedan lite bizzjets och idag hälsade även en Hercules på :) Jättetrevliga personer som jobbade där, goa Göteborgare :) Jag fick hjälpa till lite med stripparna, skicka arr o dep meddelanden och skriva metar/metreport. Vi hade turen att ha bra väder också, annars hade det nog blivit lite händelselöst utan VFR flygen.

Jag fick ett mycket positivt intryck av Säve, där skulle jag gott kunna jobba i framtiden.

Nu ska jag nanna, för jag är helt slut!! :) Tomorrow: Såtenäs!

Landvetter :)

Idag var jag, Nina, Hossein och Joel på Landvetter. Det var jättekul att komma tillbaka till ATS där, var ju länge sen jag städade där nu. Det var riktigt många av flygledarna som kände igen mig, det gjorde mig glad :) Vi fick en genomgång av luftrummet i Västra Götaland, en snabbkoll i tornet och kontrollen, vi besökte ramptornet (som bl a har hand om parkeringar av planen) och sedan SAS handling.



Vi fick även en biltur ut på plattan, körde även ut på runway och körde hela banan lång, man kände sig ganska liten i en liten bil som gasade på längs runway :) Roligt! Sist gjorde vi en liten kik på brandstationen och kollade hur de jobbade.
Jag fick hejjat på många gamla kollegor också :) Jag har saknat Landvetter :) och imorgon blir det Säve! :)

Nu har jag ätit tacos, proppmätt! Ska slappa i soffan en stund innan jag ska nanna.

Helg i Göteborg

Oh det har varit lite segt med uppdatering denna veckan. Så här kommer en liten update :)

I torsdags hade vi avslut på Basic kursen, med glass och gotte :) Kändes lite tråkigt dock att vi inte ska ha de supervisors vi har haft hittills. De är redan saknade! Men vi kommer ju se dem på skolan ändå. Så nu blir det nytt team :) Så när vi var klara på skolan så bar det av upp till Göteborg. Nästa vecka blir det praktik på Landvetter, Säve och Såtenäs. Ska bli riktigt kul att komma ut i verkligheten lite och se hur det funkar. Egentligen skulle jag vara på Såtenäs hela veckan, men de ändrade konceptet och slog ihop alla flygplatser i Göteborgsregionen för att vi ska få en överblick på vanlig flygtrafik (Landvetter), privatflygningar och lågpris (Säve) och militärt (Såtenäs). Jag kommer skriva mer om det i nästa vecka när jag varit där :)



Det blev lite dåligt ljus, bilden gör den inte rättvisa :)

Idag har jag ÄNTLIGEN klippt mig! Klippte mig sista maj senast :P Så det var änna dags nu. Det blev ingen frisyrändring, bara kapade av det en bit, med uppklippt. Sedan hittade jag väskan som jag letat efter!!! :D Jag har varit på jakt på en lagom stor, svart väska med lite fina detaljer, helst i silver. Men jag är så kräsen så det är små fel på alla. Men idag fanns den där, hängandes på en krok, och bara ropade på mig. Precis som jag önskat :D Från Friis & Co är den. Nu kommer jag med glädje bära böckerna till skolan istället för att dra runt på en sleten datorväska :)

Nu har vi gäster här hos föräldrarna, jag lyckades smita undan från babblet en stund :) Fast snart vankas det efterrätt, Pavlova. Mmmmm, sockermonstret kryper fram ;)

Nu får det vara nog!

Klicka in HÄR och skriv på, för att försöka hjälpa våldtäktsoffer.

Spirit



Spirit - The stallion of the Cimarron är nog den film jag lipar mest till. Från början till slut! Antingen är det vackert, eller sorgligt, eller lyckligt... Musiken är helt otroligt bra, den får verkligen upp känslan i filmen. Passar perfekt att titta på en sån här regnig och grå dag. Man blir bara lycklig helt enkelt :)

Kanelbullens dag



Idag är det kanelbullens dag!! Eller igår blir det ju nu eftersom klockan är över 00.00 :P Aja, den 4 oktober är kanelbullens dag :) Så vi samlades några stycken hos Sidsel och bakade idag. Sedan blev det bulle och mjölk och Buzz. Jag har aldrig spelat Buzz innan, men det var himla kul! Jag åkte även buss till Rosengård på kvällen första gången ikväll och det gick finfint. Fast jag gillar det inte... Man hör ju så mycket.. Kanske får skaffa mig nåt larm eller spray att ha i väskan just in case.
Men nu ska jag ta och sova, det har förtjänat efter två underbara kvällar :)

Avslutning för 0815 Basic! :)



Alla i klassen har klarat sig igenom Basic, så vi firade med en kväll med bowling och party :) Även en hel del av våra instruktörer vi haft hängde med, riktigt kul!
Först möttes vi på en after work och hade lite förfest, sedan blev det bowling. Det gick inte så bra för mig, haha, jag är så otränad så jag hade träningsvärk i armen efter en halvtimma. Jag gick över till ett lättare klot, men det hjälpte inte mycket. Haha! Efter bowlingen drog några av oss hem till Mathis och fortsatte parta där. Var riktigt trevligt. Eftersom vi var någonstans på andra sidan Malmö och jag inte skulle hittat hem på något sätt, så fick jag sova hos Petra :) Haha, hon hade cyklat dit, så vi tog oss hem på hennes cykel. Det gick ganska vingligt kan jag säga, och inte speciellt fort :D Men hem kom vi! Hehe. Här kommer lite bilder från kvällen :) Ja, de som kramas på tredje bilden är alltså några av våra härliga instruktörer :D


Vilken lättnad!

Jag fick 90% på provet!! Wohoo, jag har klarat av BASIC delen nu. Om ett par veckor så börjar vi nästa kurs, APS, där vi går djupare in på approach. Nästan enbart simulatorträning, så det blir intressant!
Men jag är helt slut nu, har pluggat så mycket i veckan att jag knappt fått sovit. Så nu ska jag ta en dusch och få 9 välförtjänade sovtimmar inatt :) Kram på er!

RSS 2.0