Byebye Rosengård!

Först måste jag säga att Gripen har varit ett bra ställe att bo på, även om läget inte har varit det bästa. Lägenheten har varit fräsch och nästan spindelfri, och det är viktigt! ;)


Men nu har jag flyttat ut helt och det känns sååååå bra! Inga fler söndagar då jag drar mig för att åka till en liten ensam lya. Bara ett riktigt hem att bry sig om. Yeay :) Nästa vecka är sista veckan i Malmö och då ska jag bo hos Petra.

Nu ska jag nanna så att jag orkar fixa här imon och plugga, prov på måndag!

Romance

Jag köpte en topp igår från KappAhl's nya kollektion Vintage Stories, ursnygga romantiska kläder!



Vintertid

Inatt ställde vi om klockorna till vintertid, och nu blev det mörkt kl 17 redan.... Hemskt! Längtar sååå till våren och ljuset! :)

Hade tänkt vara i huset i helgen, men då jag bara hade några få pappkassar att lämna av där så kändes det som en onödig resa. Så jag åkte direkt till Särö istället. Igår hade vi massa gäster här, föräldrarnas vänner, och syrran gjorde så god mat! Hon är en riktig mästerkock!! Hon ska åka iväg till New Zealand om drygt en vecka och vara borta till augusti, så hon gjorde en riktig mästermiddag! Avokadomousse med skagen och räkor, currykyckling-gryta med jasminris och sallad, och en gudomlig efterrätt med sockerkaksbotten, vaniljglass, hallon och blåbär och ett täcke av maräng och ringlad smält choklad som värmdes nån minut i ugn för att marängen skulle vara mjuk och varm. YUMMIE!

Nu har jag bara en vecka kvar i Rosengård, yeay!! :D Och sen är det bara några veckor kvar innan jag flyttar till huset helt och hållet, i början december. Snart slut på livet som nomad :) Det ska bli skönt att ha en fast punkt i livet, ett riktigt hem!

Nu kommer snart älskling hit, han ska plocka med sig de sakerna som jag egentligen skulle kört till huset i fredags. Har inte sett honom på två veckor nu, och det dröjer nog några veckor innan jag träffar honom nästa gång... Så tiden tillsammans är värdefull, speciellt när det bara är en timme :) Vi ska äta middag sen när han kommer hit, jag är hungrig så det blir gott!

Rolighetsteorin.se


Palindrom

 

Är det därför man ofta trycker i sig sötsaker när man är stressad tro?


Ont!

Ajjjj värk! Denna visdomstanden har en tendens att göra sig påmind när jag minst behöver det. Som nu, denna veckan ska vi börja använda svenska i simulatorn. Bara att lägga ny fraseologi på tungan är komplicerat nog, och att dessutom sluddra som ett annat fyllo gör väl inte saken bättre ^^

Och min Hexident (bakteriedödande munskölj) har jag såklart skickat med flyttlasset. Typiskt.

o°oOo°o

En låda i taget

Nu börjar det likna ett hem på riktigt :) En hel del lådor är uppackade och möbler börjar komma på plats. Vi har även lyckats köpa madrasser till sängstommen som vi köpt av några vänner, den vita byrån som jag bloggade om för längesen är också införskaffad och vi har t o m köpt kratta och en fint flätad lövkorg, mycket viktigt när man har trädgård har jag förstått, haha ;)

Hehe, igår kväll skulle vi gotta till det med hallonpaj och vaniljvisp och jag satte Tim på att vispa medan jag monterade ihop byrån. Vi har ingen elvisp här, så gissa min förvåning när jag hör oljud från köket! Jag gick ner för att se vad han gör, haha, och då har han kopplat på en degkrok på borrmaskinen och försöker vispa vaniljvispen! Jag trodde jag skulle falla ihop av skratt!! Jag tog självklart bild på det, men jag hade inte kortläsaren med mig hit. Slänger upp en bild imon när jag är i Malmö.

Igår mötte vi några av grannarna och de verkar kanon! Jo förresten, vi har beställt telefon och bredband från Telia, för de var de enda som kunde leverera bredband hit. Telefon behöver vi inte egentligen, men det måste man ju ha för att ha bredband hos Telia, himla dumt. De bekräftade att de skulle koppla in bredband här och allt verkade frid och fröjd. Men i veckan fick Tim ett brev där det står att de inte kan leverera bredband till oss. Men hallå, borde de inte kontrollera att det går att ge oss bredband innan de säger att det går? Nötter! Så nu sa vi upp hela skiten... Typiskt!

Egenligen skulle jag ha åkt till Malmö ikväll, men vill inte åka från älskling så tidigt. Vi kommer inte ses på två veckor nu. Så jag åker till Malmö imon bitti istället :) Dock borde jag sova nu, så gonatt!!

IKEA är billigt

Haha, idag kom jag hem från IKEA enbart 14:- fattigare! Två stycken toaborstar blev det. Jag tycker att IKEAs är bäst, för själva borsten är svart. Det känns fräschare. Just so you know ;) Hittade även en byrå till sovrummet som är riktigt fin. Jag har ju spanat på en annan byrå från IKEA på nätet tidigare, men i verkligeheten var den ganska ranglig och inte alls som jag tänkt mig.

Idag var vi i skolan en snabbis för att få tillbaka proven och få våra certifikat. Så nu är den lilla met-obs kursen slut. Nästa vecka ska vi börja en kurs i enmansbetjänat torn. Det verkar vara en bra kurs, jag har hört att den är mer verklighetstrogen då det är mer blandad trafik och blandade språk. Ser fram emot det!

Nu ska jag packa för fullt! Imon går stora flyttlasset :)


o°oOo°o

Snygg eller ful?

Jag såg den här mysiga jackan under nyheter på HM's hemsida, men kan inte bestämma mig om den är snygg eller ful? På något sätt faller den mig i smaken ändå :) Jag ser den framför mig till svarta leggings, svarta stövlar och svart halsduk, då hade den nog blivit fräck! Men som vardagsjacka? Mjaa...

Vad tycker ni?


Har jag några läsare kvar?

Det hade inte varit konstigt om alla flytt eftersom jag varit så oaktiv här :) Ändring!

I fredags var jag på Sticky i Göteborg med syrran, Josefine och Liv och kollade när Amaranthe spelade, sååå grymma!! Spana in dem genom att klicka på namnet!
Dagen till ära invigde jag de underbara skorna från inlägget nedan! :D Lyckades hitta dem till slut! Hmm, hittade även ett annat par skor, mörklila låga boots utan klack med lite nitar baktill, från Zara. Perfekta höstskor, och jättesköna!

Igår fick vi nycklarna till huset!! :D Så nu har Tims flyttat sina grejjer dit och jag kör mitt lass på fredag. Jag flyttar allt som stått hemma hos föräldrarna och det mesta från min lägenhet, men sparar lite grejjer eftersom jag inte flyttar ut härifrån förrän sista oktober. Men som sagt, på fredag ska jag dit och hjälpa älskling att fixa i ordning. Första helgen i vårt hus!! Hihi, jag är helt överlycklig! Jag ska försöka börja använda min stackars kamera så att ni kan följa vår pysslande i huset.

Apropå skor så har jag insett att jag har massa skor nu när jag packat :P Kanske ska börja använda dom lite mer nu när jag förstått att jag har dem ;)

Jaha, annars då? Denna vecka har vi met-obs kurs, vilket innebär att vi lär oss skriva kodade väderrapporter. Jag trodde vi skulle få lära oss att avgöra väder genom att titta ut också, men det får vänta tills jag börjar min praktik.

Nu ska jag få några timmars sömn innan det bär iväg med mera väderrapporter, flyttpackande och tvätt.

-o-O-o-

RSS 2.0