Hus!

Idag var jag och mamma utanför Växjö och kollade på ett par hus. Och det huset som vi var mest intresserade av var verkligen lika fint i verkligeheten som på bild. Det kändes som att komma hem när jag gick innanför dörren! Det är lagom stort, fräscht och så mysigt!! Så nu blir det budgivning, kanske. Än så länge finns det inga andra intressenter på detta huset, det har inte funnits på hemnet så länge.

Man blir lite paranoid så jag vågar inte lägga upp någon länk till huset här. Tänk om någon som letar hus i samma trakt skulle råka komma in på min blogg, klicka på länken och bli lika kär i huset som jag?! ;)

Liseberg!

Alla var på Liseberg idag. Alla! Makalöst mycket folk :) Men vi har haft roligt, jag och syrran, med rosa kaninöron på huvudet. Vi fick inte åka så mycket då det var ca 1 timma kötid till många av de större åkattraktionerna. Men vi fick åka Balder, Lisebergsbanan, Jukebox, Flumeride och Virvelvinden i vart fall. Önskar vi hunnit med Kanonen och den nya Hanghai också, men det får bli en annan gång.

Jag har sparat mynt i en spargris senaste året för att kunna spela bort dem på Liseberg, så jag har gamblat bra idag :) Spela massor på Hus&Hem-hjulet, för de hade jättefina vita trämöbler som stjärnvinst, i lite gammal lantstil som jag älskar. Men icke. Dock en 2:a vinst som blev ett litet porslinsset. Syrran vann ett likadant, så hon fick mitt också så att hon får en liten samling själv :) Det var mer hennes stil. En liten påse Daim fick jag med hem också! :)

Nu har jag grymt ont i fötterna, hade inte de mest praktiska skorna (ballerina) för att stå upp en hel dag. Som tur är får jag sitta mycket imon, då blir de att åka bil till Växjö igen. Husvisning. 5:e gången gillt, eller vad? :)

Aktiv dag

Vilken härlig dag det har varit idag! Trots lite regnstänk på förmiddagen så har jag och syrran hunnit med att spela minigolf, shoppa lite (fyndade en ljusgul kjol på Gina för 49 kr!!), sola, bada och powerwalka. Gött!

Imon blir det Liseberg för hela slanten!! :) Wihoo!

Saving the animals

Nattuggla som jag är så brukar jag kolla på Animal Cops vid den här tiden. Det är ett enormt arbete de gör genom att åka runt och besöka misstänkta djurplågare, fånga in djuren och föra dem till veterinärer, som i sin tur gör ett jättejobb för att ge djuren en bättre liv.

Jag skulle vilja ta hand om hästar som farit illa, ta hand om dem medan de tillfrisknar, som ett fosterhem, tills de kan få ett nytt hem. Jag vet inte hur mycket vanvård det finns i Sverige, men jag gissar att det är mindre än i USA.

Bild från hastmagazinet.com

Just nu visar de när de samlade in 33 magra hästar från en gård, där ägaren redan hade fått en varning. Ändå verkade han förvånad över att kom för att ta hästarna därifrån. Ägarna får en varning för att kunna göra något åt det själva, för att förstå att de gör fel och för att få en chans att lära sig göra rätt. Men det verkar ju inte alltid fungera.

Jag förstår inte hur folk kan göra så mot djur. Svälta dem, stänga in dem eller misshandla dem. Det är inte mer än rätt att de får fängelsestraff och själva får känna på hur det känns att sitta inspärrade!

Nähä

Inget bra hus idag heller. Det var en mysig tomt, mysigt hus och garaget var fräscht! Men det var lite för mycket skavanker på golven, varmvattenberedaren gick inte att finna nånstans och det går inte att komma in i grunden under huset?! Och inga arbetsytor i köket, hur ska jag då kunna baka?!?! ;) Plus att det inte finns kommunalt vatten eller avlopp, vilket måste installeras enligt nya regler. Det visste vi innan, och vi har fått höra att det skulle kosta mellan 100-150 000:- och det var vi okej med. Men idag sa mäklaren att det skulle kunna kosta 300 000:-. Bah, om vi dessutom ska bygga ut huset, så kommer vi aldrig få igen de pengarna. Det känns alldeles för mycket! Så vi får leta vidare...




Annars så hade vi en trevlig dag, jag och mamma! Vi gick en sväng inne i Växjö, jag shoppade ett par rosa sandaler på Din sko's rea och tre söta gästhaddukar på Inspiration till mitt icke existerande hem, och mamma fick med sig några nya bordsunderlägg. Sedan åkte vi in till Ljungby och åt och jag shoppade mig en fin mörkblå plånbok :) Min förra är nog 4 år gammal och har varit dränkt i både öl och vatten och jag vet inte vad...

Behöver jag nämna att jag äntligen fått min första lön idag?! :D




För en stund sedan så länsade jag trädgården på smultron, och nu står det helt nybakade små smultronsmulpajer på diskbänken och väntar på att bli ätna... Yum!

Vuxen?

Igår kom min familj hit till Trollhättan, för Tims föräldrar bjöd på förlovningsmiddag :) Jättegod mat och en underbar tårta! Tims mamma är superduktig på att göra tårtor... Yum! Vi fick en vacker ram av Tims föräldrar och ett par underbara vaser från min familj i present :) Jag visste inte att man fick presenter när man förlovade sig, så det var nice! :)

Nu har vi fått igenom vårt bolån, så nu är det inte långt från husköp. Om vi hittar något! Vi tittade på ett hus i tisdags som verkade kanon, men det var ett rent fuskbygge. Så surt!
Imorgon ska jag och mamma åka och titta på ett litet hus utanför Växjö. Det är en sommarstuga från början, men folk har bott där permanent senaste tiden. Det är litet, 58 kvm, men ser riktigt fräscht ut. Det finns även möjlighet för utbyggnad, vilket vi absolut tänker göra om vi köper det :) Det ligger ett par hundra meter från en sjö, och en liten båt med plats vid brygga ingår i köpet. Mysigt! Haha, nu är det säkert massa hål i botten på båten bara för det, nåt fel verkar det ju alltid vara ;)

Jag länkar till huset på Toftahöjden HÄR.

My name is...

JOHANNA!!!

Happy namnsdag to meeeeee :)

Lång väntan

Fin utsikt har jag i alla fall! :) Sitter på Helsinki-Vantaa nu och väntar på min flight som går om fyra timmar. Tim har redan stuckit med en tidigare flight som gick för en kvart sen. Det var billigare för honom att boka den tidigare flighten, så han får vänta på oss i Göteborg. Mamma kommer med ett flyg från Oulu om några timmar och sen tar vi samma flight till Göteborg härifrån.

Jag hade velat åka upp till Oulu och hälsa på alla kusinerna, men varken tid eller pengar ville det :P Så det får bli en annan gång. Lite synd då jag inte träffat dem på 5 år nu. Den yngsta av kusinerna, Laura, är jag gudmor åt, och med tanke på att hon var ca 3 år sista jag såg henne så är hon riktigt stor nu!

Näe, nu ska jag till Moomin Shop och köpa Snorkfröken så att min Mumin hemma får sällskap! Jag ska köpa alla de stora gosedjuren, en varje gång jag är här :)

Ses!

Fjärilar

I förrgår kväll hade en fjäril lyckats flyga in i huset och den fladdrade runt i köket. Så Johanna, räddaren i nöden, lyckades fånga in den i en plastkanna och bära ut den igen :) Tim var inte sen att plocka fram videokameran när jag stod där, så långt bort från fjärilen som möjligt och sträckte mig framåt för att fånga den, pratandes babyspråk. Hahaha!

Idag var det en till fjäril här inne och velade så jag fick göra om min bravad :P Utan babyspråk denna gång!

Sista dagen...

Imon kommer jag hem till Särö igen, YEAY! Ska bli skönt att komma ner till havet, bara vädret blir fint! :)

Igår ringde de in Tim på en extra flight, så han har varit iväg hela dagen nu. Jag såg nyss på Vantaa's hemsida att de har landat, så han är nog strax tillbaka här. Jag har så tråkigt, jag har till och med pluggat lite! :)

Jag ska dra med Tim och köpa glass när han kommer hem, det är olidligt varmt här och det finns ingen glass i frysen! Eller jo det gör det, men det är någon av de andra killarnas, så de vågar jag inte röra :P

Soon...



Biljetter är bokade till söndagkväll. YEAY!

Lata dagar

Usch det är nästan lite för segt här just nu, vi gör inte många knop :P Jag sitter mest och pysslar med japanska pusselkorsord, surfar här eller kollar film. Men det är riktigt gott att bara göra ingenting ibland.

Idag var vi iväg och köpte en ring till Tim också, vi kikade på den tidigare i veckan. Så nu ser vi lika förlovade ut båda två! ;) Han fick en slät ring med kombinerat gult och vitt guld. Riktigt fin!

Hmm, basta ikväll igen kanske? :)

Jumpseat till Varna och BBQ!

Nu har jag åkt på min andra jumpseat-flight tillsammans med Tim, denna gången till Varna i Bulgarien. Det var en hel del turbulens både på vägen dit och tillbaka, och det blåste 16 kts crosswind, gusting (vindbyar) upp till 28 kts, när vi landade på Varna. Det var vingligt! Men den danske kaptenen som flög gjorde en snygg landning trots det.

På vägen hem hände det inte så mycket mer än att vi fick börja vår descend lite tidigare pga turbulensen. Nice and smooth! Tim gjorde en snygg landning på Helsinki :)

Tornet på Varna Airport i Bulgarien.

På kvällen kom det hit lite andra piloter och cabin crew från Thomas Cook och även två svenska piloter från Nordflyg och Tims kusin Sanna. Vi grillade massor och tjötade på diverse språk :) De flesta vinade lite, men jag höll mig till vatten för jag var helt uttorkad. Haha några av crew-tjejerna fick ett udda uttryck i ansiktet när jag sa att jag bara dricker vatten idag, så jag fick snabbt försäkra dem om att jag INTE var gravid ;)

Annina, Jenna, Ava, jag, Mirelle, Anders och så Tim längst bak.

Sedan fick jag höra att jag var lik en fröken Finland, Elina Nurmi, vilket jag blev kallad resten av kvällen :) Googla det om ni vill och avgör själva :P Haha, jag tycker inte att jag var speciellt lik.

Det bästa med Finland...

...är musiken!! Sonata Arctica, the Rasmus, Apocalyptica och Nightwish för att nämna några.



Det första jag såg när Tim hämtade mig på Helsinki-Vantaa i fredags var en taxi med en stor the Rasmus logga på sidan. Yeay! Och på radio spelar de gamla Rasmus låtar, igår hörde jag "F-f-f-falling". I Sverige spelar de ju 7 år gamla "In the shadows" fortfarande och tror den är ny, haha!

Jag skulle kunna trivas bra här, om det inte var så dyrt... Ett paket Kellogg's Red Berries kostar över 4 €!!!! Det är nästan 50kr! Jag tycker det är dyrt när det kostar drygt 30kr i Sverige... :P Det är nog risken med att införskaffa Euro i Sverige, allt blir mycket dyrare, smyghöjningar av allt. Det märktes en stor skillnad när Finland skaffade Euro.

Förlovad!! ♥



Idag frågade älskling! :D Jag är så lycklig!!! Wiiiiiii!

Han var modig nog att köpa ringen innan, så det blev en överraskning! Den är inte så traditionell, men den är riktigt Johanna :) Love it!

JAG ÄLSKAR DIG TIM!!! ♥♥♥

Tromb

I natt tvingades jag dra ut sladdarna vid midnatt för det började åska så (igen), och nog var det oväder alltid.

Bild lånad från GP.se

En liten tromb lyckades virvla runt över Särö och Vallda vid den tidspunkten. Den nådde aldrig marken, men sträckte sig ganska långt ändå.

Jag och Tim såg en liten tromb en gång när vi flög från Sturup till Säve för massa år sen, i en DA40. Den var inte lång alls, men det stack ner en liten liten bit ur molnen. Lite läskigt, även om vi inte var så nära.

Hus hus lägenhet hus....

Man blir helt utmattad av att leta boende! Antingen är det alldeles för dyrt, eller så behövs det massa renovering. Många hus i rätt prisklass har heltäckningsmattor eller hemska brun/orangea plastmattor, vedervärdiga badrum och det är gammalt och slitet. Vi kommer inte ha tid att renovera första tiden så vi vill inte ha något som man måste pyssla mycket med, även om det kanske är lite billigare. Vi vill bara kunna flytta in och börja leva och sen småfixa allt eftersom.

I morgon ska jag åka och kolla på ett hus i Alvesta som ligger strax utanför Växjö. Det ser mycket lovande ut och jag hoppas verkligen att det motsvarar förväntningarna någorlunda. Syrran ska följa med som support också, segt att köra så många timmar själv.

Håll tummarna!! :)

Twitter

Jag tänkte utforska om Twitter är något att ha, så jag skaffade ett namn där :)
Ni hittar mig som JohannasCorner.

Just nu följer jag bara Tim där, han är den enda jag har hittat.
Finns det fler där ute som twittrar?!

Graduation!!

Wohoo! Jag har tagit examen från Entry Point North!

Jag är så glad så det är inte klokt!!! :) Det har varit ett tufft år med att lära sig en helt ny värld, en ny bransch, ett nytt yrke. Men vad roligt det är! Jag har utvecklats mycket som person också, jag är mycket mer framåt och bestämd eftersom det krävs beslutsamhet och snabba ryck i yrket. Jag har träffat så många underbara folk som jag hoppas att få se igen! :)

Hmm nu låter det som ett farväl, men om 4 veckor fortsätter vi ju vår utbildning tillsammans fast på LFV, fram till december. Men detta är ju ändå slutet på en era, eller hur man nu brukar säga :)

Det vackra halsbandet med matchande örhängen fick jag i examenspresent av älskling :)

I förmiddags kom mina föräldrar och syster hit, Tim har varit här sen i onsdags, och så åkte vi iväg till skolan vid 12. Jag visade runt dem på skolan, sedan hade vi lite demonstration av tornsimulatorerna. Jag satt i position en stund och jag kände mig inte ens nervös, vilket kändes gött då jag är så nervös av att t ex prata inför folk. Men nu visste jag ju vad jag gjorde, det brukar jag inte göra när jag pratar. Hehe. Sedan hade vi en ceremoni där VDn höll tal, och även vår underbara supervisor Villy och till sist Hossein som höll ett tal från oss i klassen. Sedan blev det kaffe och kaka!!

Efter ceremonin åkte vi till en golfrestaurang i Falsterbo och åt middag, det var riktigt gott! Synd bara att min klänning satt så tajt över lungorna/magsäcken att jag nästan mådde illa till slut ;) Men gott var det, pasta carbonara!

RSS 2.0