Smoothies

Sedan en vecka tillbaka så har jag börjat varje dag med en smoothie, och vilken bra start på dagen man får! :) Det är gudomligt gott och nyttigt och det smakar sommar. Jag har alltid delikatessyoghurt från turkisk yoghurt, banan och pressad apelsin som bas. Sedan varierar jag mellan jordgubbar, hallon/kiwi, blåbär eller björnbär till. Jordgubbar och hallon har jag börjat köpa färska. Det är lite dyrare, men smakar så otroligt mycket godare. Det är värt det!



Vad har du helst i din smoothie? Kom med lite tips :)

Orka

Ingen som vill komma hit och diska ett mindre berg av disk? Någon? Nähä...

Fyndat bil!

SAAB hade utförsäljning i helgen och då passade älskling på att köpa sig en bil. Han har funderat på att köpa en helt ny, men under denna utförsäljningen kunde man göra sådana kap att det inte var någon idé att köpa helt ny. De sålde ut drygt 200 bil under helgen!



Tims bil är en SAAB 9-5 BioPower 2,3T Combi, -08 som har gått drygt 1000 mil. Och den såldes ut för ca 60 000:- billigare än om man köpt den i vanliga fall. Den är iceblue, en av mina favoritfärger från SAAB :) Så det var ett riktigt kap!!!

Nu är jag tillbaka! :)

Det blev visst en liten paus i bloggandet här, men nu är jag tillbaka!

Förra veckan var det våffeldagen på onsdagen. Men varför nöja sig med en våffeldag när man kan ha en våffelvecka!? ;) För mig blev det våfflor tisdag, torsdag, fredag och ett par stycken på lördag. Så nu har jag lämnat våffeljärnet hemma i Särö för mitt eget bästa. Men det är så förbaskat gott, med grädde och drottningssylt eller hjortronsylt på...

Helgen har varit helt kanon! På lördag lämnade jag blod på Droppen i Nordstan, det var jättelängesen jag gjorde det nu. Jag har varit sjuk till och från under vintern så jag har inte kunnat lämna, men nu har jag varit frisk tillräckligt länge :) Man får ju en present varje gång man lämnar, så nu har jag min tredje mugg från Rörstrand till min samling. Gratis uppsättning fina muggar är inte fel ;) Som vanligt så fick jag en kick av att lämna blod, blev superpigg! Så jag åkte upp till Trollhättan och spanade in Tims nya bil. Sedan åkte vi på spontanbesök hos Malin och Peter. Kladdkaka och gott sällskap :)

Dessvärre missade jag totalt Earth Hour som jag hade ställt in mig på. Jag hade planerat mysig timme med levande ljus och allt, men det glömdes bort när vi pladdrade på som bäst :) Aja, jag får kompensera det en annan dag!



Dessa muggarna samlar jag på, jag får en varje gång jag lämnar blod. Perfekt! :)

Jag vann!!!

WOHOOO!!! Jag har vunnit godis i en bloggtävling hos Shopaholicmamman!! :D Det är några påsar av nya Ahlgrens bilar, de ser ut som små husvagnar och ska visst smaka som fruxo. Gott!

Yeay me!

Sedan har jag varit ute i hemliga ärenden idag... :D Och fått bytt två små ramar som jag köpte för ett par veckor sedan. De var ett par centimeter för stora jämfört med de jag redan har i samma serie. Ramarna ska jag ha till Mirandanalle broderierna som jag håller på att göra. Två är redan klara sen några år tillbaka, och nu är det två nya på gång. :)

...

Behöver jag säga att jag vill flytta?




Tisdag

Skit skit skit! Nu snöar det ute... Inte mycket, men ändå. Jag som har så mycket vår i kroppen!

Men jag har börjat dagen bra med en god smoothie gjord av färska hallon, kiwi, banan, pressad apelsin och delikatess vanilj yoghurt. Yum! Sedan har jag smaskig pasta och köttfärssås till lunch som jag lagade igår. Och ikväll blir det våfflor!! :D Jag vet att det är våffeldagen imorgon, men jag gör det idag istället :)

Tänk så mycket bättre man mår när man äter gott! :) Ha en trevlig dag!!

Det perfekta receptet

Jag gick in på recepten.se för att få lite inspiration och då hittade jag receptet som jag inte visste att jag saknade, men som jag älskar innan jag ens har lagat det! Lax med fetaost och wok. Lättlagat och snabbt. Jag lägger upp receptet här för er som vill testa:






Helgen

I fredags var vi lediga från skolan, vilket passade perfekt eftersom Linda kom och hälsade på! Vi har haft ett par jätteroliga dagar, gått på stan, kollat affärer och ätit MASSA tacos!! Det finns så mycket härliga vårkläder i affärerna så man blir tokigt shoppingsugen! Vi hittade en superfin vårjacka som jag köpte, den var härligt grön och vårig så nu kan våren komma på riktigt tycker jag ;) Dessutom hittade jag en ny bok av Marian Keyes, "This charming man". Älskar hennes böcker så förväntningarna är höga!

Just nu sitter jag och äter choklad och väntar på att Tim ska landa så att jag kan säga godnatt till honom :)

Tack Linda för en kanonhelg!! :)

Skön dag!

Ytterligare en dag i vårens tecken och ännu mer livsglädje :)

Idag hade vi avslut på TCL kursen och vi fick våra rapporter och de bjöd på en mastig och kanongod tårta. Sockergalning som jag är så blev det en rejäl bit ;) Efter skolan åkte jag och handlade på ICA, för de har fiskdisk där. Jag har längtat efter färsk fisk så länge nu. På citygross finns ju bara frysta fiskar... Och jag köpte även lite färska räkor som jag ska gotta mig med om en stund :)

För en stund sedan var jag inne i Malmö och lyssnade när Daniel i min klass hade konsert i en vacker kyrka. Han spelar cello, och han är grymt duktig! Jag är så imponerad, vilken talang! Han spelade några stycken av Bach, riktigt mäktigt.

Jag har sovit lite dåligt senaste nätterna, så ikväll blir det tidig läggdags. Imon kommer Linda hit och hälsar på, så då måste jag vara pigg!! :D Ska bli så kul att träffa dig igen Linda!

Ha en trevlig kväll gott folk!

Kan inte folk hålla tassarna borta från andras saker?!

När jag kom tillbaka till lägenheten för några timmar sedan, så såg jag till min glädje att det låg ett paket i mitt postfack, det var min premie från Allt om mat. Men när jag öppnade postfacket såg jag att det bara var halva paketet, bokstavligt talat. Den andra halvan av jiffypåsen låg på golvet. Precis så här såg det ut när jag tog ut det ur facket:



Någon har alltså stuckit in sina smutsiga fingrar och försökt dra ut mitt paket ur postfacket!! De har fått med sig halva påsen och de två duklängderna. Men Iittala-skålen var kvar i facket, den hade de inte lyckats få ut. Jag är inte så ledsen över dukarna för de var inte speciellt snygga, och jag fick ju skålen som jag ville.

Men ge fan i att sno grejjer från andra!!!!! DET stör mig!!

Nåja, vad är väl en bal på slottet....

Jag och Tim har haft en riktigt underbar, romantisk och fin dag idag. Vi åkte ut till ett av mina favoritställen längs kusten: Tjolöholms slott!



Det är det mest vackra och romantiska slott som finns, det är inte för inte som det kallas kärlekens slott :) Det ligger så vackert på en liten höjd vid havet och med skog vid sidan av. Och färgerna på slottet är så underbara! De släta ljusa stenarna med de rödare grovhuggna stenarna ger en sådan underbar kontrast, så att slottet ser mysigt, hemtrevligt och varmt ut.

Jag har en dröm... :) Slottet är så underbart!!




...alldeles, alldeles underbart!

Tandläkarbesök

Idag har jag varit på besiktning höll jag på att skriva, men jag menar såklart kontroll hos tandläkaren. :) Det var snart två år sedan jag var där så det var väl dags. Jag frågade om de kunde ta ut min tandställning som jag har på baksidan av undre tandraden. Jag har haft den där i 8 år nu, sen jag tog bort rälsen och då sa de att jag bara skulle ha den i 5 år. Men tandläkaren idag påstod att tänderna kunde flytta på sig om jag tog bort den. Efter 8 år? På överkäken hade jag ju ingen fast tråd efter att jag tagit bort rälsen och de tänderna har knappt flyttat sig. Så om de satte sig efter 9 månader med räls så borde väl de nedra tänderna vara på plats efter totalt 9 år med tandställning?!

Men hon sa att jag kunde återkomma om jag verkligen ville ta bort den. Jag har ju svårt att rengöra mellan tänderna när det är en tråd mitt i allt. Kommer inte åt med tandtråd så det samlas tandsten där. Så jag får väl se, när jag börjar få en bättre inkomst. Då ska jag ta bort den.

Och innan jag gick därifrån kletade hon på blålack (tror jag hon kallade det), sånt där som smakar banan och stärker emaljen. Jag hade kanske början till ett par hål, men om jag skötte tänderna noga så kanske det inte skulle bli några hål. Jag får borsta noga, det sparar mycket pengar i längden!! :)

Och när jag kom hem så hade jag lite ljust blodspår i ena mungipan och bananklet på tänderna och en bit på läppen. Sexy ;)

NU är det vår!! ♥♥

Strålande sol, nästan vindstilla, 12°, fåglarna kvittrar, måsarna skriker och vågorna kluckar. Ahhhh... Så underbart!

Jag hade tänkt gå ut på en powerwalk, men det var alldeles för fint väder så det blev en härlig vårpromenad istället. Två timmar var jag iväg och myste vid klipporna. Jag gick en ganska bra bit, men satte mig emellanåt på klipporna och bara njöt! Jag vill verkligen bo kvar här i området, eller flytta hit inom ganska snar framtid om jag nu får en plats långt från kusten. Den salta friska luften och de vackra färgerna i naturen här gör en alldeles lycklig! :D





Sedan tvättade jag bilen när jag kom tillbaka- Och när man tvättar den för hand ute, då är det vår på riktigt!! :D

Dop och melodifestival

Lördagen har varit jätterolig! Sov länge för första gången på länge, det var riktigt gott att vakna och känna sig utvilad.

På eftermiddagen åkte jag iväg till Vargön där sötaste Sebastian döptes. Han var riktigt duktig och lugn i kyrkan! Sedan bjöd Malin och Peter på smörgåstårta från SAAB (som är den absolut godaste som finns!!!) och Johanna proppade i sig 2 stora bitar, så jag var helt sprickfärdig! Därefter kom det tårta, puh! Det fick bli en mindre bit där, men den var kanongod. Sedan öppnade Malin och Peter presenterna som Sebastian fått. Av oss fick han en blårandig övertröja. Linda och Johan var där också, så roligt att träffas och tjöta!! Nästa vecka kommer Linda ner till Malmö och hälsar på :) Ska bli så kul!!

De flesta åkte hem vid 19 tiden, och medan de andra plockade undan och städade så bar jag runt på Sebastian :) Man känner sig änna lite tafatt med bäbisar, jag har knappt hållt en bäbis förr. Men han var lugn, och jag dansade vals med honom ;)

Sedan åkte jag till Rikard och kollade melodifestivalen. Malena skickar vi alltså vidare till Ryssland. Tycker ni det var rätt val? Jag tycker lite synd om Molly som bara fick 2 ynka poäng, hon är bättre än så. Rikards katt låg och myste i mitt knä, och helt plötsligt låg hon i en helt otroligt rolig ställning. Hoprullad, med ena bakbenet över nacken, haha... Nu längtar jag ju inte mindre efter en misse heller :P



Nu ska jag sova så jag orkar plugga imon. Natti!

Jag har brutit mitt löfte

Jag hade lovat mig själv att inte köpa några jeans innan jag har tränat bort det onödiga på rumpa och lår. Men idag hittade jag ett par jeans på GinaTricot och jag ville bara ha dem. Och jag köpte dem! De är ganska tajta vilket är bra, för då kan jag gå ner lite utan att de blir för stora. Kanon! :)



Jag har inte köpt riktiga jeans på hur länge som helst, så det var änna dags. Jag köpte ett par riktiga jeans hösten 2005. Sedan köpte jag ett par på tradera 2006, billigt. Och sedan köpte mamma ett par billiga till mig 2007. Sedan köpte jag ett par på Gina för 99:- på rean förra året. Så ja, det var änna dags att köpa ett par ordentliga jeans!!! Vad jag längtar tills jag börjar tjäna pengar, så att jag kan köpa mig ett par riktigt fina jeans!

Sedan är vi ju klara i simulatorn på TCL nu och då måste jag ju få fira med att köpa ett par jeans, eller hur?! :D

(Jag börjar resonera som Rebecca Bloomwood i "Confessions of a shopaholic"... Måste se filmen! Har bara läst boken...)

Byebye snow!

Igår skrev jag om den underbara vårkänslan det var ute. Imorse när jag vaknade så var det lika härligt, soligt och gott.



Men i eftermiddags kom tråkiga moln och snön harr vräkt ner i massa timmar. Suck. Jag som verkligen hoppades på att vintern var över för denna gången. Nu har det slutat snöa och förhoppningsvis smälter det bort fort fort fort så att våren kan komma på riktigt!! :) Snö är fint på jul och en stund på vintern, men nu har vårblommorna börjat komma och det är änna dags för vintern att dra sig tillbaka. Mars är ju ändå en vårmånad ;)


Fel tacosås

Jag gjorde tacos igår, men det smakade inte som det brukar. Inte alls så gott, jag blev riktigt besviken. Jag trodde först att det var för jag tagit vitlök i köttfärsen (det brukar jag inte göra), men efter att jag ätit upp så märke jag att jag hade köpt fel tacosås! Det var därför det smakade mysko. Jag hade tagit vanlig medium tacosås, men jag brukar använda Pineapple salsa som smakar lite sötare.

Jag ska aldrig köpa fel sås igen... :)

Vår i luften

Idag har jag tagit en powerwalk igen, riktigt härligt! Solen sken och det kändes som vår. Fast det blåste isvindar, fick nästan ont i huvudet. Men drog upp luvan över huvudet så var problemet löst ;)

Klockan är nu 18.00 och solen håller på att gå ner, och om några få veckor så flyttar vi klockan och det blir ljusare ännu längre! Åhh vad jag längtar tills våren verkligen är här på riktigt!!! När det blir mildare ute och det börjar grönska... Redan nu ser man att blommor börjar komma upp i rabatterna här, snödroppar och lite andra sorter. Underbart!!

Måndag

Idag har jag varit redig och varit på en rask powerwalk och sedan styrketränat lite hemma. Kom åt de eländiga rumpmusklerna idag med, så nu är jag helt stel. Jag kommer inte i de byxorna som jag kunde använda för ett år sedan, för jag har knappt tränat alls sen jag började på EPN. Och allt har lagt sig på lår och rumpa. Men nu ska det bli ändring!! Massa powerwalk för att få upp flåset, sedan även springa, och massa styrketräning. Beach 2009! ;)

Min tand gör inte så ont längre, jag kan bita ihop och behöver inga smärtstillande. Dock så ligger tandköttet lite löst ovanför tanden vilket är lite obehagligt, men det löser sig väl med tiden :)

Nu ska jag laga lax, diska och fylla i alla CSN papper. Trevlig kväll!

Atlantbröd

Ikväll har det blivit mer brödbak :) Jag testade det nya receptet jag hittade i senaste Allt om mat. Brödet är kanongott och nyttigt. Själv hade jag inte i russin eller valnötter i mitt bröd, men nästa gång ska jag ha med valnötter. Testa själva, här kommer receptet!



Atlantbröd - ett lättlagat bröd i långpanna.

50 g jäst
4 dl vatten
1 dl pressad apelsin
0,5 dl olivolja
2 msk flytande honung
2 tsk flingsalt
2 dl krossade valnötter
1 dl linfrön
1 dl russin
9 dl dinkelmjöl fullkorn (540 g)
ca 3 dl vetemjöl special (180 g)
- vatten för pensling
- 1 dl pumpakärnor för garnering

1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten och apelsinsaft till fingervarmt, 37°. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt olja, honung, salt, nötter, linfrön, russin, fullkornsmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop den. Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Skåra degen i 24 rutor. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
4. Sätt ugnen på 200°. Pensla brödet med vatten och strö på pumpakärnor.
5. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min tills det fått fin färg. Låt kallna på galler under bakduk.

Enjoy!!

Sibirisk katt

Jag och älskling längtar efter att ha en kissemiss. När vi flyttade till Vänersborg så bodde Tims katt med oss ett tag, men på grund av min allergi så gick det inte i längden. Så igår googlade jag lite efter allergivänliga katter, och bland alla läskiga nakenkatter hittade jag rasen sibirisk katt. Det är en jättevacker långhårig ras. precis så där gosig och fin som jag alltid önskat.

(Bild från www.salikons.com)

Alla allergiker klarar inte av rasen, och det kan även vara olika från katt till katt. Det finns testhem runt om i landet som man kan besöka för att känna efter hur man klarar katterna. Jag läste även att man borde besöka några olika hem eftersom det kan variera mellan olika katter. Den sibiriska katten har låga värden av ett allergen som kallas FEL-D1 som många allergiker reagerar på, vilket gör att vi klarar dem bättre.

De kostar ganska mycket, så jag får vänta tills jag börjat jobba innan jag köper en "sibbe". Och jag hoppas verkligen att jag klarar av dem, för det skulle vara underbart att kunna ha ett djur utan att behöva massa medicin :)

Doften av nybakade scones

Idag har jag bakat scones. Det var flera år sen jag gjorde det, tror det var när jag bodde i Vänersborg. Så nu har jag mumsat på scones med marmelad och ost och druckit mitt nya Sörgårdste med smak av rabarber, jordgubb och passionsfrukt. Supergott!

Sedan har Tim flyttat ut idag, för nu är han klar med bolagskursen i Köpenhamn. Det kommer bli tomt utan honom här... Men redan imorgon ska jag upp till Trollhättan och krama på honom innan han åker iväg till Helsingfors på lördag :)

Och min visdomstand är HEMSK!!! Ipren funkar riktigt bra. Lyckades till och med sova inatt. Jag har även köpt Hexident på apoteket idag för att hålla munnen bakteriefri. Uscha, hoppas verkligen att det går över snart...

Nu ska jag diska. Yeay! ;)

The Web Genius

Hittade en rolig sida som man lätt fastnar på. Tänk på en karaktär och anden listar ut vem du tänker på.

Testa HÄR! :D

Jag håller på att bli vis...

...för jag håller på att få en visdomstand. Och jag hoppas verkligen att jag blir vis av den, varför ska man annars stå ut med smärtan?!?! ;)

Mina visdomständer har börjat växa så att de syns lite då och då och det har gjort lite småont, men sedan slutar de växa och syns inte mer. Knasigt. Men denna verkar vara här för att stanna, för den gör läskigt ont. Så länge jag är igång och pratar så är det uthärdligt, men när jag haft käften stängd en stund så gör det kalasont. Speciellt under nätterna, har sovit jättedåligt senaste två nätterna.

Jag har en tid hos tandläkaren om 2 veckor. Jag hoppas att värken är borta tills dess, jag vill inte dra ut tanden =P Jag har dragit ut fyra tänder (tror jag) när jag var liten. Mjölktänder dock, så det var inte så farligt. Jag har inte tandläkarskräck, men bedövningen och krasandet när de vrider loss rötterna klarar jag mig utan... *rysa*

Har ni tandläkarskräck?

Allt om mat

Idag fick jag mitt första numret av Allt om mat, som jag har börjat prenumerera på. Jag har velat ha en tidning att läsa, men inte riktigt hittat rätt. Skvallertidningar känns så onödigt, och inredningstidningar har jag ingen användning för ännu. Men MAT kan jag aldrig få nog av, så varför inte skaffa sig mer inspiration? Sedan har jag tänkt byta till inredningstidning när jag ska flytta till hösten :)

Man fick även en fin Iittala skål som premie när man blev prenumerant, och de är ju alltid stilrena. I detta numret fanns det kanongoda recept på nyttiga bröd. Jag äter inte så mycket bröd, för jag tycker de flesta man köper bara jäser i magen. Men här fanns recept som fick brödmagen att mullra, så jag ska baka lite egna bröd istället. Det var längesen jag gjorde nu... :)

Happy birthday honey!!!

Grattis till min älskade Tim som fyller 28 år idag :)

Jag älskar dig!



Sicken kväll...

Vi har haft en jätterolig kväll/natt!! Skägget är borta och det mesta av håret också tyvärr. Det ryktades att det skulle komma tre thailändskor och raka Daniel, men det var tre tjejer som inte hade nån koll what so ever på vad de gjorde :P Så stackarn fick en ganska trist frisyr. Nu planeras en hämnd mot de som tog dit tjejerna, passa er! ;)

Nu blir det nannadags med en hälsning från mig och min finaste :) Natti!


RSS 2.0