Otryggt område...

Idag sprängdes en bilbomb i Rosengård. Det var på andra sidan Rosengård från där jag bor, och det var på dagen så jag var i skolan. Läskigt att det är så nära inpå ändå. Det satt en person i bilen, men han/hon hade klarat sig utan skador.

Nu har jag poppat popcorn för att motivera pluggandet :) Jag har faktiskt fått gjort en hel del idag *stolt*

Black Roses



I förra veckan släppte The Rasmus sitt åttonde album! Efterlängtat, eftersom det var tre år sen senaste albumet kom. Så idag har jag beställt det från CDON.com, hoppas att jag får den i denna veckan. Som student får man gratis frakt på CDON, så nu blev det billigare att beställa den från nätet än att köpa den i butik. Jag funderade på att ladda ner det från iTunes Music Store först, men eftersom jag har alla deras tidigare album på CD så vill ha den i fodral :)

Det blir många inlägg idag, men så går det när man försöker plugga ;)

Dagens låt!

Duffy - Distant Dreamer

Tävling



Shopaholicmamman har en tävling denna veckan där man kan vinna denna fuskpäls från Jofama. Den ser supermysig ut, eller hur? :) *Håller tummarna för tur denna gången*

Lyckad pluggdag, haha

På dagen åkte jag till Petra för vi skulle sätta oss och plugga inför Mastery testet vi har på torsdag. Passade på att skaffa busskort nu med, så att jag blir lite rörligare :) Cassandra hängde på, och sen försökte vi plugga. Det gick väl sådär måste jag säga. Vi satt och förhörde varann på lite allt möjligt, och jag fick insikten om att HJÄLP vad jag måste plugga resten av tiden innan provet :) haha... Sedan gjorde vi tacos :)
På kvällen kom Daniel och Sidsel dit också för att ha lite spelkväll :) Vi körde Settlers, ganska kul spel när man förstod reglerna, haha.. Efter det körde vi lite Backpacker. Jag har bara spelat det på datorn innan, men det var kul att köra det som brädspel med.
Sedan när vi skulle hem så gick jag, Daniel och Cassandra till Södervärn för att ta bussen, men sen insåg vi att våran buss till Rosengård inte går därifrån. Så vi traskade iväg en bra stund innan vi hittade en busshållplats där bussen gick ifrån. Jag hade med mig massa pärmar och böcker i en sportbag, och den vägde bly!! Nu har jag fula märken på axeln där den skavt in, som bristningar. Uscha. Men hem kom vi :)
Nu ska jag käka lite innan jag ska sova. Hoppas alla har haft en trevlig lördag kväll!!

So close...

Jag fick låna en flygradio av en klasskompis idag, för Tim flög till Köpenhamn idag och jag ville kunna lyssna på honom. Jag lyckades leta fram honom bland alla frekvenserna en liten stund. Han låter så proffsig!! Detta var det närmaste vi har varit varann på över två månader... Så nära men ändå utom räckhåll. Jag saknar dig så Tim...

Torsdag


I morse såg det ut så här när jag tittade ut genom fönstret kl 7. Det ska alltså föreställa Malmö :)



Men på eftermiddagen när solen gick ner var det så här klart och fint istället.

Äntligen kom jag ut och promenerade idag! Nu ska jag försöka fortsätta så. Det var gött att sträcka lite på benen. Jag sitter stilla alldeles för mycket. Hittade lite goa låtar som passar att gå raskt till. Agnes nya "On and on" är kanon :)

Dags att nanna. Kram på er!

Botaniserat i papperskaoset

Alla dessa papper från skolan har varit kaos länge nu, har bara inte orkat ta tag i det.. Men nu är det ordning och reda! De flesta papper har hamnat i en pärm, utom några som inte var hålade. Jag får ta med dem till skolan och håla dem där. Kanske skulle skaffa sig en hålslagare? Näe, tar bara plats, jag kan ju lika lätt använda den på skolan :)

Jag är positiv nu :) Känner mig riktigt på G liksom :) Det måste vara mina nya stövlar.. Vem har sagt att shopping inte gör en lycklig?! ;)

Shopping

Idag blev det shopping i Göteborg :) Jag var ute efter svarta stövlar, och det slutade med två par :) Ett par finare svarta feststövlar och sedan dessa mer vintriga gosiga svarta stövlar från DinSko. Jag är inte riktigt inne på ridstövel modet, det förknippar jag för mycket med stallet :) Föredrar dessa som inte har extra bred sula, och som är lite nedhasade och med detaljremmar. Jag ska köpa till en luddigt inlägg till stövlarna så att de håller värmen lite bättre till vintern :)





Känslor och tankar...

Jag trivs inte riktigt med min situation här i Malmö. Jag har inte känt mig så här ensam på länge. Jag var väldigt ensam när jag var yngre och på något sätt känner jag att jag faller tillbaka i den ensamheten nu. 
Det som tynger mig mest är att Tim är så långt borta. Han åkte ner till Turkiet i slutet på juli. Han skulle ha kommit hem nu i slutet av september, men det har blivit inställt, så nu vet jag inte när jag får se honom igen. Det är rent ut sagt skitjobbigt att ha ett distansförhållande :P Vi kommer klara av det, det är jag säker på. Jag försöker se de positiva sakerna och se framåt. Men ibland kommer känslorna för nära inpå och det känns ensamt, kallt och mörkt. Jag hoppas att de som får träffa sina käraste några gånger i veckan vet hur lyckliga de är :)

Nu är hösten och vintern i antågande, livet blir allmänt mörkare och kallare. Jag ser fram emot att få tända mysiga ljus och gosa ner mig i plädar. Jag hoppas denna vintern blir som förra, då höll jag mig ganska positiv nästan hela perioden. Oddsen är lite lägre i år dock, för att jag bor själv och inte har mina nära och kära omkring mig som kan pigga upp. Men jag får göra det bästa av situationen helt enkelt :)

Jag har tappat lite motivation för det mesta också. Jag borde komma igång och träna för att få upp lite energi och ork, men jag lyckas inte så bra. Jag har inte råd att gå till något gym, jag kommer inte våga vara ute och gå i rosengård när det blir mörkt ute tidigt, och att bara göra situps hemma är pisstråkigt. Många undanflykter, jag vet, men det är ju sant. 
Skolan går bra nu, men jag har ingen motivation som helst till att läsa något. Så fort jag tar upp en bok stänger hjärnan av sig och jag kan inte fokusera på något. Inte så bra med tanke på att jag har prov om 2 veckor..

Ja detta blev ett mindre positivt inlägg, men det behövs väl ibland som omväxling. Haha :) Nu ska jag sova. Natti!

Saab 9-X Air




JOHANNA WANTS!!!!!

Detta är konceptet för nästa cab som kommer inom några år. Om de tillverkar den i detta utförande eller liknande, så ska jag ha en!! Så fantastiskt läcker... Den presenteras i salongerna i höst, då får vi nog veta mer om den. Alltid roligt att se vad för nya saker Saab bygger in :) Bilderna fanns på aftonbladet.se.

På den nedre bilden ser man ju Malögas (Trollhättans flygplats) torn sticka upp :) Tänk om jag hamnar där en dag. Who knows!?

Smurf macarena!!

HAHAHAHHAHA jag bara måste bjuda på denna bilden. Internatliv någon gång mellan 2001-2004. Samkväm. Smurfmacarena!!!!


Från vänster: Jag, Malin, Linda och Emelie

Vanilla latte

 
Jag älskar Espresso House vanilla latte!! Den är gudomligt god! Jag har sett att man kan köpa deras sirap i olika smaker på cafét själv, men aldrig kommit för mig att göra det. Men sen upptäckte jag att de finns i mataffären med!! Så jag köpte mig vaniljsirapen, och fick mammas gamla mjölkvisp. Det är så lätt att göra, och blir lite lyxigare :) Värm en halv kopp mjölk, häll i lite sirap och skumma mjölken. Sedan blandar jag till kaffet (jag kör med nescafé Lyx snabbkaffe) ganska starkt och häller det i mjölken. Så enkelt, så gott!! :)

(Och jag kan inte få bilden jag tagit rättvänd, så ni får helt enkelt vända på huvudet, hehe)





Helgen

Helgen har varit helt jättebra!! :) I fredags hämtade jag upp Malin på morgonen, sen åkte vi till Linda. Linda och Johans hus är riktigt fint, hemtrevligt och mysigt! Vi tog en promenad, kollade på massa gamla kort och sen lagade Linda mat till oss.
Malins mage börjar växa rejält nu. Hon är ändå inte så stor som jag trodde hon skulle vara, men nu det sista kommer det kanske öka lite. Fin är hon i vart fall :) Och Linda har färgat håret mörkt sen sist vi sågs, mycket fint!! I bakgrunden syns Lindas fräcka dekorationsgren. 



Det var riktigt skönt att komma ut på landet lite, slippa storstaden ett tag. Jag kommer aldrig bli en storstadsmänniska... Men jag får låtsas att jag är det ett tag ;) 

Hehe, jag skickade ett födelsedagskort till Malin, lagom för att det skulle komma fram på hennes födelsedag. Men jag hade satt för lite porto så hon fick betala lite för att få det hem :P Vad pinsamt!! Jag hade scrappat kortet själv för att göra det mer personligt :)




Sedan på lördag var jag en sväng i Kungsbacka och köpte ett par nya koftor, frusen som jag är :) Och lite hårprodukter som kan ge mig lite volym i rufset. Sedan har jag mest suttit i soffan och ätit Paradis-choklad resten av helgen ;)


Äntligen!

NU gick det att lägga upp bilden på älskling som jobbar :) PUSS!




Bra dag!

Idag har varit en bra dag :) Förresten, om vi går lite bakåt i tiden, igår bestämde jag, Malin o Linda att vi ska träffas hemma hos Linda på fredag! Ska bli sååå roligt!!! :) Jag är ledig från skolan på fredag, så jag passar på att åka hem när jag får långhelg :) 
Idag började vi med Tower/approach delen på Basic utbildningen. Jag tycker nog att jag trivs bättre i torn än i enbart approach, kändes så idag i alla fall. 
Och idag bestämde vi vart vi ska göra vår praktikvecka någonstans. Jag ska till Såtenäs (precis som jag önskade) :D Jag gillar militära flyg, maffigt :) Ska bli kul att se det på närmare håll. Jag var på Såtenäs för ett par år sen då de hade öppen dag. Då höll de på att bygga sitt nya torn, så det ska bli kul att se det i funktion :) Det ser fint ut på bild i alla fall :) Det ligger inte så långt från Trollhättan, så det finns risk att jag våldgästar Malin en hel del då ;)



The Holiday...

... är en fantastisk känslosam film. Speciellt slutet. Tyvärr är det nog den värsta filmen man kan se när man är ensam. Man vill verkligen ha någon bredvid sig att luta sig mot, att ge massa kärlek. Nu sitter jag ensam i mörkret med ett par levande ljus tända, och jag kan inte sluta gråta. Det är hemskt att man måste vara så långt ifrån varann ibland. Jag vill bara packa mina väskor och åka till dig, Tim och strunta i allt annat... Jag saknar dig så mycket... :'(

Ska försöka sova lite, så känns det nog bättre imon...

YEAY :)

Älskling fick byta hotell idag, och nu har han internet igen! Nu känner jag mig inte så ensam längre :) Imorgon ska han flyga till Köpenhamn... Hemskt att han är så nära då, men ändå så långt bort :( Han är bara där en timme och sen flyger de tillbaka till Izmir. Men det är knappt en månad kvar tills han kommer hem en sväng :) Längtar!!! 

Här är en bild på älskling som first officer på Onurair :)

(Nähä, nu krånglar bilderna igen... Jag försöker imon.)

Tisdag

Jag har fått gjort en hel del idag, riktigt stolt :) Dammsugit, torkat hyllor och skrivbord, diskat, putsat spisen och städat badrummet. Sedan har jag fått gjort klart all CBT! Det var t o m intressant ett tag, att läsa om CPDLC (Controller Pilot Data Link Communiaction). Det innebär att man kan skicka skriva meddelanden mellan controller/pilot, istället för att bara prata. Bra komplement!

Sedan har jag avancerat en nivå till på TTT :D Längesedan jag försökte mig på det, men idag blev jag sugen. Sedan har det väl slunkit ner lite mer kaka ;) Nu håller jag på att göra makaroner och stekt korv, något jag aldrig tröttnar på :)

Tim fick byta basering till Izmir nu, och det finns inget internet på hotellet där :( Och det är dyrt att ringa. Så vi får prata massa mindre ett tag framöver. Jädra u-land är vad det är :P Hoppas att han kan samla sina flygtimmar fort och sen få jobb på ett bolag lite mer norrut :) Jag älskar dig Tim!!!

MSSR, CPDLC, azimuth...


Låter intressant va? Radarteori. Så in i bomben segt att läsa om. Jag kör lite CBT (Computer based training) på det nu.. Tidigare idag laddade jag upp med kaffe och kärleksmums som jag bakade igår :) Det hjälpte att hålla humöret och huvudet uppe lite bättre i alla fall, hehe. Imorgon är vi lediga från skolan hela dagen, så då blir det CBT från morgon till kväll. Yohoo! :P (Mitt skrivbord är super stökigt!!)
God natt!

RSS 2.0