Ny info om AF447

Hittade ny information på aftonbladet. Hittade även exakt samma text fast på engelska som någon skrivit av en Braziliansk tidning, som i sin tur fått informationen från en oidentifierad Air France källa.

"Piloten ska först ha skickat ett manuellt meddelande om att han flög genom svarta, elektrisk laddade cumulus-nimbus moln, vilka gav upphov till våldsamma vindar och blixtar. Satellitdata visar att vindar på 160 kilometer i timmen gick rakt genom flygplanets rutt.

Alarm ljöd i planet
Tio minuter senare kom flera automatiska meddelanden från planet: Autopiloten fungerade inte längre, det elektroniska styrsystemet hade kopplats över till en alternativ kraftkälla, stabiliseringskontroller hade förstörts. Ett alarm ljöd också, som indikerade problem i flygsystemen.
Tre minuter senare kom ytterligare ett meddelande: Två fundamentala system som anger planets fart, höjd och riktning hade kollapsat. Efter det kom flera meddelanden om olika typer av elfel för flygdatorn och vingarna."


Att det elektroniska styrsystemet kopplats ner kanske helt enkelt beror på icing? De flyger igenom CB, har glömt sätta på de-icing och får isbildning i motorerna och block ice på vingarna. Motorerna stannar, elektroniken lägger av, isen på vingarna gör att planet tappar bärighet. Kanske har det varit så mycket block ice att en vinge knäckts? Att de därför gick i bitar och att den ena fläcken med fuel kommer från en vinge och den andra fläcken är där resten av planet gick ner?


Vill ni läsa mer om spekulationer så kolla in Pprune's forum HÄR.

Kommentarer

Klotterplank:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Blogg/hemsida:

Nu är jag nyfiken, så:

Trackback
RSS 2.0