Klant!

Jag glömde laddaren till datorn i Särö, helt enkelt. Så nu krämar jag ut det sista av batteriet, sedan får datorn vila tills Tim kommer ner på onsdag då jag kan låna hans laddare.

Kanske är lika bra, så kan jag plugga massor till final exam imon istället för att spela bejeweled blitz på facebook ;)

Jordgubbar, vattenmelon, marabous SOMMAR-choklad (jättegod!) och plugg nu alltså :)

Och grattis på namnsdagen Petra! :)

Sola lugnt!

Mitt favoritställe i världen

Mysiga segelbåten, havet utanför Särö, sol och bad. I love! :D Idag åkte vi ut och kastade ankar efter 10 minuters tuffande från bryggan. Gott att bada från båten där det inte finns massa andra folk. Vi kom ut ganska sent idag, för det blåste ganska mycket på förmiddagen, plus att jag sov till 13.30 idag :P Jag har sovit extremt lite de senaste dagarna så det var skönt att få sova ut :)

Nu ska vi grilla massa gott och sedan ska jag plugga. Imon blir det en tripp ut på havet igen!! :)

En scraptävling till!

Papper och Sånt ordnar en utlottning på sin blogg där vinsten är ett scrappaket.

Kan fortfarande inte ladda upp bilder tyvärr, men här är en länk till tävlingen!

http://papperochsant.blogspot.com/2009/06/bloggodis.html

Tataa!

Scrapping tips!

Jag är med i en utlottning av ett scrappaket, hoppas hoppas hoppas! :) Jag vill verkligen komma igång med scrappingen igen nu i sommar under semestern.

Här skulle jag lägga upp en bild från tävlingen, men det går fortfarande inte att lägga upp några bilder. Typiskt. Men tävlingen finns att finna här:

http://scrapgalen.blogspot.com/2009/06/blog-candy.html

Tataa!

1 pass kvar!

Nu har jag bara ett enda pass kvar i simulatorn innan examen! Och sedan har vi final exam på tisdag nästa vecka. Och på fredag nästa vecka har vi graduation. Hihi! And that's it.

Nu har vi äntligen fått tag på mäklaren efter många dagars ringande, angående en lägenhet vi vill kolla på. Vi ville ju egentligen köpa ett hus, men eftersom vi inte har tid att åka och kolla på hus när vi är på så skilda håll så tänkte vi köpa en lägenhet istället till att börja med. Vi har hittat en jättefräsch 3a i ett mysigt villaområde, nära skogen. Så nästa lördag ska vi åka och titta på den! Jag verkligen hoppas att den är så fin som den ser ut på bilderna. :)

Nu ska jag återgå till plugg!

Växjö

Igår var jag på besök i tornet på Växjö :) Det var trevligt att få komma dit och se hur det ser ut innan man börjar jobba där. Det är en mysig flygplats och de som jobbar där verkar kanon, i alla fall "Pille" som var där igår :) Han bjöd på muffins och kaffe, riktigt nice!

Efter besöket så åkte jag runt lite i Växjö för att kolla på lite ställen som vi hittat på nätet. Det fanns ett hus som vi varit mycket intresserade av, men imorse fick vi veta att det var sålt. Typiskt. Men nu har vi en bostadsrätt på gång! Hoppas hoppas på den... Jag har surfat runt på IKEA och planerat hela kvällen, haha, inte bra när man har ett kommande mastery... Men plugga ska jag göra imon!

Som vanligt, tänkte lägga in lite bilder, men icke. Någon som vet varför det krånglar så? Jag har hört att fler har problem med blogg.se.

Midsommar

Igår började jag dagen med att åka och klippa mig och fixa slingor. Det blev inte så mycket mörkare än innan, men lite naturligare. Jag har två olika sorters blonda slingor plus en del av mitt gamla hår, så det är mer nyanserat. Jag är nöjd :)

Midsommar var annars lugn. Jag och syrran var hemma och lagade lite klassisk midsommar mat, bakade en ljuvlig tårta, kollade film och spelade "hej knekt" tills vi skrattade sönder. :)

(Det funkar visst fortfarande inte att lägga upp bilder. Dumma blogg.se!)

Det enda negativa med midsommar är att gräspollen är som värst. Det har varit ganska illa i veckan, men just nu är det som värst! Jag sitter nu i soffan och snyter sönder mig, kliar ur ögonen och nyser så taket lyfter. Och apoteket här hemma är ju stängt på helgerna. Typiskt :) Men det är inte ett moln på himlen och äntligen sommar igen, så jag ska inte klaga! ;)

Har ni haft en härlig midsommarhelg?

Skor skor skor

Finns det något roligare än att köpa skor?! ;)

(Nu gick det inte att lägga upp bilden här, men försöker imon bitti)

Köpte dessa idag, då jag bara har flipflop till sommaren och ville ha något som sitter lite stadigare på foten. Men nu är jag lite tveksam på storleken... Jag provade 37 i affären och de kändes bra, men de var antagligen REJÄLT uttöjda, för dessa är alldeles för små. Jag får på dem, men de sitter stenhårt över foten och det är inte bekvämt nånstans. Ska kika in på Bianco imon på vägen hem och kolla om de har en storlek större, för jag tycker de är sååå läckra!! :)

Live Forever

Bjuder på lite mysmusik från the Rasmus såhär på måndagskvällen.


Tre veckor kvar till examen

Tiden har gått så otroligt fort. Om tre veckor tar vi examen från Entry Point North! Sedan väntar fyra veckor med semester, ska bli skönt. Efter det så börjar utbildningen för LFV som pågår fram till december då vi kommer ut till våra platser, Växjö för min del då.

Idag åkte jag, syrran och mamma till Kungsmässan för lite shopping och jag lyckades komma hem med en examensklänning från Sisters :) Det är inte någon klänning jag egentligen hade valt i första hand, men den ser sååå mycket bättre ut när man har den på sig. Tänkte ha en svart bolero till. Eller kavaj. Dessutom var den på halva priset ;) Nice! Köpte även en top från MQ, vit med tigertryck.



Nu ska jag åka ner till Malmö igen. Hoppas ni haft en trevlig helg!

Lite sommar igen :)

Idag har det varit lite varmare igen, skönt! Satt ute på altanen ett bra tag på dagen.

Pappa fyllde år idag också, så vi har ätit gott. Syrran bakade en tårta med chokladmousse, körsbärsgrädde och ett täcke av rosa marsipan och dekorerade med jordgubbar på toppen :) SÅ GOTT!

Ska kika lite mer efter hus i Växjö nu innan jag ska sova :) Vi har hittat ett mycket intressant hus. Vi ska försöka åka och titta på det, men det är svårt när älskling är borta så mycket och jag kan inte komma ifrån på vardagarna. Hoppas att vi kan komma dit någon helg...

JAAAAAAAAAAAAA!!!!!




Precis vad vi hoppades på!
Nu har Saab möjligheten att utveckla sina bilar efter den kunskap och innovationsförmåga de har och dessutom finns chansen att utveckla ännu grymmare motorer. En ägare som är intresserad av teknik och lyx och inte bara säljningssiffror.
Och dessutom helsvenskt :)

YES YES YES YES!!!!

Galet hus

Jag och älskling kollar lite efter hus i Växjötrakten nu, och igår ramlade jag över det värsta jag någonsin sett!!! Utsidan ser jättefin och välvårdad ut, men inredningen är fasen totalt crazy!!! Jag hade blivit helt yr om jag hade gått in där :D Fy säger jag bara. Speciellt det bruna badrummet *asg*

Se själva HÄR. Vad tycker ni?

Strawberries

Jordgubbar är nog det godaste som finns. Tur att det är nyttigt så att man inte behöver ha ångest när man äter för mycket av det ;)

Helgen var jättemysig, Tim var hemma och vi var på bröllop för Malin och Peter. Det var ett jättefint bröllop ute på Öckerö/Hönö, de var så fina (Malins klänning var underbar!!), maten var god och det var så kul att träffa folk man inte sett på länge. Jag ska lägga upp lite bilder i veckan.

Jag är konstant trött nu, lite tungt. Tror att det är brist på sol. Vart tog sommaren vägen? 10 grader, regn och svinkall vind... Näe, kom tillbaka sol!!! Nu blir det mer jordgubbar med glass för att pigga upp sommarcellerna :)

Ny info om AF447

Hittade ny information på aftonbladet. Hittade även exakt samma text fast på engelska som någon skrivit av en Braziliansk tidning, som i sin tur fått informationen från en oidentifierad Air France källa.

"Piloten ska först ha skickat ett manuellt meddelande om att han flög genom svarta, elektrisk laddade cumulus-nimbus moln, vilka gav upphov till våldsamma vindar och blixtar. Satellitdata visar att vindar på 160 kilometer i timmen gick rakt genom flygplanets rutt.

Alarm ljöd i planet
Tio minuter senare kom flera automatiska meddelanden från planet: Autopiloten fungerade inte längre, det elektroniska styrsystemet hade kopplats över till en alternativ kraftkälla, stabiliseringskontroller hade förstörts. Ett alarm ljöd också, som indikerade problem i flygsystemen.
Tre minuter senare kom ytterligare ett meddelande: Två fundamentala system som anger planets fart, höjd och riktning hade kollapsat. Efter det kom flera meddelanden om olika typer av elfel för flygdatorn och vingarna."


Att det elektroniska styrsystemet kopplats ner kanske helt enkelt beror på icing? De flyger igenom CB, har glömt sätta på de-icing och får isbildning i motorerna och block ice på vingarna. Motorerna stannar, elektroniken lägger av, isen på vingarna gör att planet tappar bärighet. Kanske har det varit så mycket block ice att en vinge knäckts? Att de därför gick i bitar och att den ena fläcken med fuel kommer från en vinge och den andra fläcken är där resten av planet gick ner?


Vill ni läsa mer om spekulationer så kolla in Pprune's forum HÄR.

Angående AF 447

Jag läste nyss att det område där AF447 försvann är ett område utan radartäckning, så det jag skrev om att de försvann från radarn var fel. Jag läste det någonstans igår, men den källan var tydligen fel. Ber om ursäkt.

Nu har de hittat mer vrakdelar utspridda över stora områden vilket tyder på att planet gick i bitar på högre höjd. Flygplan är konstruerade för att tåla enorm påfrestning av väder, men samtidigt så är detta området känt för att ha extrema väderförhållanden. Ingenting är ju omöjligt, så risken finns att det blivit så turbulent att piloterna tappat kontroll över planet och att de hamnat i spinn eller liknande. Med mycket turbulens och vindar som går åt alla håll så kanske det är möjligt. Men att planet skulle gå i bitar... Det känns på något sätt troligare att det är ett terroristangrepp, speciellt eftersom piloterna inte lyckades få iväg ett nödmeddelande.

Men som sagt, jag hoppas de hittar svarta lådorna så att vi kan få mer information. I dem registreras all teknisk data som planets alla system utför, och där finns även cockpit voice recorder som spelar in allt som sägs i cockpit. Tänk på det om ni åker i cockpit någon gång; allt ni säger sparas! Så det är inte lämpligt att skoja om bomber och liknande där :P

Edit: Har blivit rättad pojkvän pilot om att generellt så är det omöjligt för större plan att gå in i spinn. De är för stabila, vingarna är för stora för att hamna i spinn. Skulle de göra det så går den ur spinn med en gång på grund av att de är såpass tunga framtill. Bara så ni vet :) Alltså ännu mer som tyder på terrorism.

Slummen

Det är så trevligt att bo i slummen. Konstant bråk, inbrott och sabotage. Senaste månaden har vi haft ett par inbrott i förråden nere i källaren. Jag har inget förråd där nere, vågar inte, säkrare att ha cykeln på balkongen. Och både i fredags och igår så har det varit sabotage på vattenledningar nere i källaren, vilket har medfört att jag kommit hem från skolan på eftermiddagen och inte haft vatten i kranarna för att de måste reparera. Igår var det borta när jag kom hem och kom inte tillbaka förrän strax efter nio på kvällen. Tur att man inte var nödig...

Det är så fruktansvärt onödigt! Hur kul kan det vara att förstöra vattenledningar i en byggnad?! Jädra slum... Jag verkligen LÄNGTAR till den dagen då jag slipper denna hålan!


AF 447

Igår försvann en Airbus 330-200 från Air France utanför Brasiliens kust, på en flight mellan Rio de Janeiro och Paris. Det har kommit fram att planet flög in i kraftig turbulens och några minuter senare skickades ett automatiskt meddelande om att elen slagits ut. Sedan tappade de all kontakt.

Airbus 330-200

Så vad kan ha hänt? En del säger att det berodde på blixtnedslag, men enbart ett blixtnedslag gör ingen större skada på ett plan. Och vad gäller el så har planet en generator per motor (två motorer på detta plan), en nödgenerator, en APU (startmotor) och även en mekanisk liten propeller som kan fällas ut på undersidan av planet för att generera tillräckligt med el för att det grundläggande ska fungera och det finns även två nödbatterier utöver det. I cockpit finns tre radiosändare, en hos varje pilot och en som sänder automatiska meddelanden (ACARS). Om nu så gott som all el skulle slås ut så fortsätter enbart kaptenens sändare vara aktiv. I detta fallet så skickades ett automatiskt meddelande om att elen slagits ut av den tredje sändaren, och eftersom den var aktiv så kan inte all el försvunnit.

De försvann även väldigt plötsligt. De borde ha synts på radarn, men de bara försvann vilket tyder på att transpondern slogs av. De försvann även från primärradarn vilken mer eller mindre betyder på att de bara försvann. Det tyder mer på en explosion. Terrorism? Någon som sköt ner dem?

Sedan kan det ju varit en hel kedja av händelser som fått ett förödande slut. Dålig väder, kraftig turbulens, elfel i planet eller något som kanske orsakat tryckfall i kabinen mm mm mm.

De hade även upptäckt två olika fläcker med flygbränsle i havet med ungefär 35 miles emellan. Det kan kanske bero på att de har tänkt försöka nödlanda och har därför dumpat en del bränsle för att få bort vikt innan landning, men ändå varit för tunga när de gått ner i vattnet. Eller så har det som sagt varit någon slags explosion som läckt ut bränsle på ett ställe innan de gått ner lite längre bort.

Men man kan bara spekulera. Jag hoppas att de hittar de svarta lådorna (de har sändare på sig) så att de kan utröna vad som sagts i cockpit och vad som skett.

Marabou Sommar

Jag upptäckte nyss att Marabou har släppt en Sommar edition, mjölkchoklad med jordgubbsbitar! Måste testa!!!!


Johanna ♥ sommar!

Det är så underunderunderbart att det är så varmt och soligt nu!

Idag är det första dagen på sommarmånaderna och det har jag firat med vattenmelon och jordgubbar :) Och när jag var i affären och handlade förut så stötte kassören på mig. "Du var riktigt snygg i det linnet" sa han och gav mig en sån där klatchig blink. Ehh. Synd att han inte var snygg! Haha ;)

Nu ska jag plugga lite, för första gången på över en månad tror jag... Ooops... :)

RSS 2.0