Fin fredag!

Ohh det har varit en jättebra dag! En trevlig dag i skolan, gjorde ett bra pass i simulatorn :) Efter skolan hängde jag med Petra till stallet där hon har sin häst. Jag fick låna en annan häst, så vi red ut på en tur i skogen. Det var så underbart att få rida igen!! Inte ridit på över 2 år, så jag gissar att jag kommer ha träningsvärk imon :D Men det är det värt ;)

Sen var jag lite dum.. När jag kom hem och hade ätit lite så blev jag hysteriskt trött, så jag la mig och sov några timmar. Men jag borde ha duschat först. När jag vaknade var jag lite täppt i halsen och hade allergihosta. Jag hade massa häst/stall bös i håret, och sen la mig på kudden, och när man sover vänder man sig om och där låg jag och andades in allt bös. Inte bra. Men nu, 5 timmar senare har det börjat lätta lite. Min inhalator ligger hemma i Särö, dumt...

Just nu sitter jag och väntar på att älskling ska komma hem från sin första flygning som first officer på Onurair :) Han är så duktig!!! Eller ah, "hem" kommer han inte, men till hotellet så att han kan logga in på nätet och prata lite i vart fall. Det är ganska tufft att ha ett förhållande på sån distans. Men vi ska klara det :) Än så länge funkar det bra, även om man längtar sönder sig hela tiden...

Shopping

Jag har lovat mig själv att shoppa mindre på webben, för att det är roligare att gå i affärer och kika istället. Men jag är ju nästan aldrig i affärer, och det är mycket lättare att se plagg för plagg på nätet istället för att missa hälften bland hopknökade galgar :) Så nu blev det lite inköp på HM i alla fall. Jag shoppar ytterst lite nu när jag är fattig student, men lite får man kosta på sig :) Bland annat dessa fina tröjor och väskan. Min nuvarande väska håller på att ramla i bitar...


:D

Yeay me!! 94% på met provet! Det var ett väldigt lätt prov. Nästan alla i klassen låg runt de procenten jag fick. Så nu kan jag börja ha ångest inför den mycket svårare simulator övningen imorron istället ;) Men först blir det lite mathandling!

Är huvudet tomt får plånboken lida...

Ja jisses, dumma Johanna. Jag kom fram till lägenheten vid 19.30. Såg att jag hade fått post nere i postfacket, men hade inte postfacksnyckeln med mig. Så jag åkte upp och dumpade alla mina grejjer, tog nyckeln och gick ut igen. Preciiiiiis när dörren slog igen kom jag på att jag inte hade kortet till dörren med mig!! (Vi har kort istället för nycklar här, som på hotell) Jag hade inte ens mobilen med mig ut :P Så jag knackade på hos grannen och fick låna hans mobil så jag kunde ringa till G4S så att de kom och öppnade. På dagtid är det inte så dyrt, men på helger och kvällar kostar det fan. Så nu är jag 1500:- fattigare! Aja, tur att jag nästan har gott om pengar för tillfället, så att jag inte går back :)

Aja, nu har jag i alla fall fått ätit lite och packat upp igen. Nu måste jag plugga meteorologi hela natten, har provet imon bitti. Usch vad inte bra det känns :P Jag får väl ta och sätta igång! :)

Intensiv vecka

Sorry för dålig uppdatering denna veckan. Jag har prov i meteorologi på måndag så det har varit mycket plugg. Och mycket att förbereda och tänka på inför simulatorpassen. Men imon är det äntligen fredag och jag kan andas ut lite.. Bara lite.. På lördag måste jag fortsätta plugga meteorologi :)

Imon blir det middag på Vasastan. Josefine ska till Argentina ett år och plugga, så det blir lite avskedsparty :) Kommer bli kanon :)

Jag har förresten köpt en badrumsmatta idag :) Mörkmörk lilagrå liten rund sak. Jättefin och så mysigt att trampa på. Lagom stor till mitt lilla badrum :) Golvet där inne är ganska kallt, och nu till vintern kommer det nog bli hemskt! Så mattan behövs :) Sedan drar det från fönstret, jättemycket. Jag har varit konstant förkyld sen jag flyttade hit. Det är lite sprickor under fönsterkarmen och när det blåser mycket ute kan man riktigt känna hur det blåser igenom väggen. Jag hoppas de kan täta till det, annars kommer det bli KALLT här inne i vinter :P

Näe, nu ska jag nanna så jag orkar med 4 timmar meteorologi på morgonen :) Natti!

Yummie!

Kanongoda!!! Ahlgrens bilar sur-sockrade!




Onsdag

Puh, det har varit en ganska tuff vecka i skolan. Vi har börjat med att ha instruktör med oss i simulatorn, så det är lite nervösare. Man skärper sig mer och tappar lite fokus, men jag tror man vänjer sig vid att inte bry sig om att de sitter bredvid. De är ju ändå där för att hjälpa :) Idag har vi börjat lite lätt med speed control i approach, att matcha farten på planen på väg inför landning så att man kan ta in dem tätare utan att någon riskerar att köra på en annan :) Jag flummade till det lite på mitt pass idag, men imon ska jag göra bättre :)

Det åskade riktigt rejält här idag, det kom in precis vid solnedgången. Jag fick ett fint kort från min lya på en vacker solnedgång med ett stort CB (åskmoln) bredvid. Molnet var mycket mörkare på riktigt, men lystes upp på kortet av omgivningen. Fräckt med en fin solnedgång och blixtrar vid sidan om :) Mitt lilla spöke kikade in på kortet ;)




Lördag


I god sportslig anda i dessa OS dagar så åkte jag och mamma och spelade minigolf i Kungsbacka :) Jätte längesen jag spelade, det är så roligt!! Mamma vann med 84 mot mina 90, så hon fick bjuda på mjukglass ;) Annars har jag mest suttit i soffan och glott på OS hela dagen. De lyckades t o m visa hela 20 minuter ridsport på SVT :P Tragiskt...

Hehe, den kines som tog guld i luftpistolskytte hette W. Pang! :D Ganska passande namn...

Nu blir det lite mer blåbärsglass!! Bye

Spöket och ängeln

(Okej, först ber jag om ursäkt för min *piiiiip* blogg! Antingen kan jag inte lägga in bilder, eller så vänder den på dem när jag laddar in dem!! Aja, luta huvudet åt vänster när ni tittar på dessa bilderna :P Skitblogg......)

Mitt fönster är en intressant plats just nu :) I måndags natt stormade det, så när jag vaknade på morgonen satt det nåt på mitt fönster. Trodde först att det var alger, men hur skulle det ha kunnat blåsa upp på 9onde våningen?! Jag har nu kommit fram till att det antagligen är dun från någon fågel. Kanske en duva, det kryllar av dem på taket ovenför.
Jag gillar formen på duntussen, ser ut som ett litet spöke :) Mitt lilla hemspöke. Dunet heter det. Haha.





Sedan höll jag på att få hjärtklappning förut. Jag satt i godan ro vid datorn när det plötsligt smällde till i fönstret så att rutorna skallrade!! Jag kikade ut på balkongen och där satt en duva och såg allmänt förvirrad ut. Den tittade på mig några sekunder, sen flög den iväg. Men märket den lämnade på rutan är fräckt :) Man ser vart kroppen träffat, och ena vingen. Det ser ut som en riktig änglavinge :)

Titta noga...


Inga bilder?

Det verkar inte fungera alls att lägga upp bilder här. När jag klickar på ladda upp så tänker den ett bra tag, sen står det att den är klar, men det kommer ju aldrig upp nån jäkla bild? *suck* Min vanliga tur :P Nån som vet hur man kan lösa det problemet?

Malmö

Nu har jag gjort mig hemmastadd i min lägenhet igen :) Fast det fanns nästan inget vatten i kranarna när jag kom hit! Det fick stå och spola både i köket och i badrummet i 2 minuter innan det slutade spotta och fräsa och började rinna ordentligt igen. Jag ska ta lite kort här inne när jag har fått bättre ordning. Här är en bild jag tog i maj, solnedgång med torson :)

Going back...

Godmorgon! Sitter här i sängen helt nyvaken och mumsar på choklad. Hehe. Det är ju sista morgonen hemma på ett tag, så det får jag unna mig. Om några timmar bär det av ner till Malmö igen. På ett sätt vill jag inte åka ner, det är ju fortfarande sommar och då vill jag vara i Särö. Men samtidigt är det skönt att komma ner och sätta igång med skolan igen. Jag har bara liiiiiiiite panik inför skolstarten. Jag har inte läst ens hälften så mycket som jag borde. Men jag får kämpa i början och ta ifatt det. :) 
Nu ska jag upp och börja packa :)

Korgar

Idag blev det en sväng på Kungsmässan med mamma, behövde handla lite mat mm. Vi kikade i lite butiker och på Zone hittade vi jättefina korgar. Jag har kollat efter korgar på IKEA, men de jag ville ha var slut där förra veckan. Dessa korgarna från Zone är jättefina, passar jättebra in i min mörkgrå bokhylla. De var dessutom 20% rea på dem. Tre stycken av denna mindre varianten blev det. :)



(Bild kommer snart, uppladdnignen krånglar...)

Underbara flickor!

Vilken fantastiskt rolig, härlig och underbar dag!! Tidigt i morse plockade jag upp Linda och sen begav vi oss till Malin i Vänersborg. Och vi har haft så roligt!! Grillat, ätit glass, gått på stan och promenerat, tjötat, skrattat och tjötat och skrattat ännu mer :) Så synd att vi inte träffas oftare.. Men nu har vi redan bokat in nästa träff :) 
Batteriet i min kamera är stendött så jag har inte kunnat ta några bilder. Men Malin o Linda knäppte loss lite, så jag ska lägga upp en bild så fort jag fått tag i en :) 

Innan jag åkte hem så tog jag en nostalgitripp förbi min o Tims gamla lägenhet. Det var så mysigt där.. Saknar det verkligen! Det var mysigt att åka runt i de gamla trakterna igen :)

Fredag

Gomorron! Ännu en fin dag på väg. Tyvärr verkar det vara den sista fina dagen på ett tag... Så då får man passa på att njuta desto mer!! :)

Just nu sitter jag och avnjuter en god frukost bestående av två rostade mackor med kalvkorv, ett glas juice och en tallrik varm ostkaka med hallonsylt. Mumma! Om en knapp timme ska jag hämta Linda i Kungsbacka för att sedan åka upp till Malin :) Det var flera år sen vi tre träffades så det kommer bli en kanonkul dag! 

Uscha, igår brände jag mig en del på ryggen när vi var ute på havet. Inte jättefarligt, men ändå så att det svider lite. Helst hade jag bara traskat runt i bikiniöverdel idag, för kläder gör att ryggen ömmar en del.. Men jag får skylla mig själv :)

Mamma kom hem från Finland igår, och hade med sig Suffeli choklad! Det är nästan exakt som kinapuffar, men bara att se påsen gör en nostalgisk! Så gott!!! Och sen fick jag en burk med mumin tuggummin :D Yeay! 



Nu ska jag mumsa klart på frukosten. Ha en kanondag!!

RSS 2.0