Det finns en tid för allt

Jag insåg precis att jag tänker alldeles för komplicerat vad gäller tid. Om jag t ex borde diska, så tänker jag att "jag ska diska efter att ha lyssnat tre låtar till, eller lagt två spel i patiens till" osv... Men när jag är inne på sista låten, så blir jag stressad för jag vill egentligen lyssna mer och inte bli tvingad (av mig själv) att göra något annat. Från och med nu så ska jag sluta tänka i sådana perspektiv. Det är nog bättre att tänka "Jag diskar om en stund", och så kan jag ta tag i det när det känns läge för det. På så sätt kanske jag ser tiden på ett annat sätt, och inte inrutat i minuter efter vad jag borde göra.

Så nu ska jag strax lägga mig, när jag känner för det ;) Natti!

All by myself

Nu är älskling på väg till Antalya igen. Det har varit två helt underbara helger tillsammans nu, har varit så mysigt och kärleksfullt :) Jag saknar dig redan...

Men jag upptäckte en enkel fras som på något sätt gjorde att allt kändes mycket lättare, att det löser sig bara man är stark. Så jag citerar kloka gamla Star Trek:

"Boldly go"

Queen of Monopoly!

11 hotell, 5 andra tomter med fyra hus vardera, och mängder med pengar... Need I say more? ;) Haha... Jag och Tim åkte hem till Rikard och spelade Monopol som Helena hade med sig. Vi hade hur flummigt och roligt som helst :) Garvade så att magen krampade emellanåt :D



Haha, jag köpte Pez figurer till Tim och mig igår, i form av Wall*E och Eve, hehe. Så söta! Plus ett storpack pezgodisar, yum yum yum!

Sebastian

I måndags, den 17 november, föddes lilla Sebastian :) Han är den sötaste unge jag har sett! Så lugn och fin och underbar :) Han vägde 3080g och var 48cm lång när han föddes. Idag var jag och Tim och hälsade på dem en sväng och lämnade en present som jag har knåpat ihop, en doptavla. Här kommer lite bilder på sötnosen.


Mamma Malin med sötaste Sebastian


Sebastian


Stolta föräldrar, Peter och Malin


Doptavlan, som även fick en svart ram runt sig

Mayday! Mayday! Mayday!

Denna veckan har vi tränat på emergencies i simmen, allt från att ett plan vill ha prioritet för att de har ett bråkigt fyllo ombord, att planet har communication failure, till att en motor har stannat. I vissa situationer blir det inte så mycket mer att göra, såvida det inte är ett allvarligare fel då vi måste vektorera om all annan trafik. Det kommer bli mer att göra i tornet om det sker en emergency.


Dash 8 Q400 som nödlandar i Aalborg, landstället vek sig. Ingen skadad.

Om ett plan meddelar Mayday, så får tornflygledarna ofta ett helvete. Det första som händer är att lokalbladet, aftonbladet och expressen ringer upp till tornet och vill fråga vad det är som har hänt. Ehhh, som om inte flygledaren har annat att göra än att bli intervjuad? Undrar hur de tänker där... Sedan ringer de personer som man faktiskt behöver prata med. Sedan ska man kontakta sjukvårdspersonal och brandkår om det behövs. Fast har man ett Mayday så kommer brandkåren oavsett, men man måste ändå hålla en konversation med dem om hur läget utvecklas. Under tiden som telefonen glöder ska man försöka få undan annan trafik från banan och området runt om, och se till att underlätta så mycket som möjligt för planet i nöd.


Boeing 777 som nödlandat på Heathrow. Bara ett par som fick lättare skador. Duktigt crew :)

Ofta är det så att piloter drar sig för att meddela nödläge, för så fort de har sagt Mayday på frekvensen så kommer det i tidningarna och sån publicitet vill inte bolagen ha. Såklart. Det händer då att de på omvägar försöker förklara vad som är fel, så att flygledarna till slut får fråga "Do you want to declare an emergency?". Det är alltid lättare att svara "yes" på en fråga än att behöva ropa ut det själv. Egentligen borde de väl kanske meddela nödläge lite oftare än de gör, men det är ju som det är med publiciteten, tyvärr.

Onyttigt!!!

Som jag nämnde tidigare, denna helgen har inte varit hälsosam nånstans!

-Fredag: Hamburgare. Smörgåstårta.
-Lördag: Smörgåstårta (resten). Hamburgare.
-Söndag: Pizza. Kärleksmums. Popcorn.
-Måndag: Pizza (rester). Hamburgare.

Så nu borde jag leva på vatten i en vecka!! Haha. Fy jag tycker inte inte ens hamburgare är så gott, men vi har flängt runt så mycket mellan malmö, trollhättan och gbg så det har blivit nödlösning flera gånger om. Så nu till middag blev det en macka med skinka och gurka, en avokado med skagenröra och grönt te. Nu ska jag äta ett par klementiner med, så jag får lite vitaminer också.

Skulle tränat lite idag hade jag tänkt. Men nu har jag suttit här i 3 timmar utan att orka lyfta på rumpan, hehe, så det får bli en annan dag.



Underbar helg!!

Om det ändå kunde vara helg hela tiden ;) Eller om jag i alla fall kunde ha älskling bredvid mig varje dag... Helgen har varit så rolig och mysig! På fredag åkte vi upp till Trollhättan, Tims föräldrar bjöd på smörgåstårta från Saab. Det är helt magiskt god!!! :)

I lördags åkte vi ner till Gbg på kvällen och gick på inflyttningsfest hos en pilotkompis till älskling. Det var så himla kul!! Träffade massa piloter som jag inte sett sen Tim läste på SPU (Svensk Pilotutbildning). Trevligt! Där var även en tjej som gått i min parallellklass i 6an, världen är pytteliten faktiskt. Det var ungefär bara piloter där. Och två tjejer som fick lyssna på pilotsnack hela kvällen, hehe. Jag hängde faktiskt med i samtalen nu, det känns att man har lärt sig mycket!! Sedan släppte de lite fullare folket igång med allsång och galen dans, hahaha. Sjukt kul! Vi hade så kul att en granne knackade på nån gång efter midnatt och var arg, hehe... Så då åkte vi hem till Särö :)

Igår var vi på bio och kollade på Rallybrudar, den var riktigt rolig! Värd att se :) Vi gottade med kärleksmums på café innan, och sen vräkte jag i mig popcorn på bion. Det har inte direkt varit någon hälsosam helg, haha, men ibland får man släppa på gränserna ;)

Så imorse var jag tvungen att krama hejdå för tillfället. Men vi kommer ses på fredag igen, om inte förr :) LÄNGTAR!!!! :D

Min fina...

Jag fick behålla älskling en natt :) Mötte honom på Kastrup igår kväll, så åkte vi hit till Malmö. Just nu ligger han och sover så sött medan jag gör frukost och bloggar :) Det är så underbart att ha honom hemma... Jag är världens lyckligaste just nu!!! :D Och jag fick en present av honom, en flaska Baileys, hehe... Så nu behöver jag inte gå till systemet närmaste året ;)

Ikväll åker vi upp till Trollhättan. Så jag blir nog ganska bloggfri under helgen :) Ha en trevlig helg!!!

JAAAAAAAA!!!!!!

Älskling kommer hem!! På torsdag flyger han till Köpenhamn, sen skulle hans pappa hämta honom där. Så jag får nog vänta ändå till helgen innan jag får se honom om jag har otur... Men vad lycklig jag är!! :D men nu kommer veckan gå jätte långsamt bara för det! Hihihi. Nu måste jag ordna massa mys här i lägenheten så att vi kan mysa ikapp alla förlorade månader och ladda inför nästa långa period utan varann :)



Godmorgon!



Att vakna till ljusterapi lampan var riktigt behagligt faktiskt!! :) Jag väcktes inte av att lampan tändes så sakteliga, vilket jag är glad över. Jag vaknade stilla till ett lugnt plonkande ljud, öppnade ögonen och fann att ljuset är riktigt behagligt på morgonen. Man slipper gå upp och tända en lampa själv för att vakna till, den sköter ju det automatiskt! :) Bra köp!! Men vi får se vad jag tycker om den i längden :)

Nu har jag snabbtestat i.d. pudret... Jag är lite osäker på hur mycket man ska ta osv, men det blev okej för att vara första gången. Det syns inte så mycket egentligen, jämnar till färgen bara. Jag är van vid flytande foundation som täcker ganska mycket, så att denna är ju lite annorlunda så sett. Men jag har ganska bra hy i sig, så denna blir nog alldeles lagom mycket "täckande" så att säga :)

Nu ska jag mumsa på havre&quinoa gröt. Ha en trevlig dag allihopa!

Wake up light och i.d. Bare Minerals

Igår, lördags, mådde jag inte bra alls under dagen. Orkade ingenting. Låg i sängen till kl 17, läste lite och sov lite och tittade upp i taket lite. Sedan tvingade mamma upp mig för att äta lite. Efter det mådde jag lite bättre. Provade t o m att äta avokado med skagenröra till. Jag har aldrig testat avokado innan, men hört att det ska vara så nyttigt. Det var inte yeay-upplevelse, men det var klart godkänt.

Jag läste lite om depression och nedstämdhet på aftonbladet igår, och fick tipset där att skaffa en ljusterapi lampa. Så idag har jag varit och köpt en sådan. Det är en väckarklocka, där ljuset sakta börjar tändas upp en halvtimma innan larmet går, så att hjärnan reagerar på att det blir morgon, kan man säga. Sedan kan jag ha lampan tänd på eftermiddagarna och kvällarna för att få lite mer energi. Tröttheten gör mig otrolig seg, nedstämd och jag tappar all ork. Så jag hoppas denna lampa blir en hjälp på traven.



Sedan köpte jag ett startpaket med i.d Bare Minerals produkter. Jag testade mammas foundation idag och gillade det. Men jag var inte riktigt säker på om den nyansen var riktigt rätt. Jag kollade på den nyansen mamma hade, och en nyans ljusare. Och en puderborste, som kostade ca 350:- eller nåt. Dyrt.. Sedan hittade jag ett startpaket med två nyanser av foundation, de två jag hade kollat på, en rouge, en annan grejj, nån fuktgivare och tre penslar, för strax under tusenlappen. Det är ungefär vad en burk puder och en borste hade kostat enbart. Så nu kan jag hitta rätt nyans och så har jag borstarna jag behöver, perfekt :)

Nu ska vi strax äta fars dag middag, med bakelse till efterrätt! Yum!!

Varför?

Varför känns det så fel ibland? Inget är som det ska vara just nu. Allt är fel. JOBBIGT! :(

Det är så ensamt här. Mörkret verkligen trycker på uteifrån. Jag är ingen storstads människa, så att bo i en betonghåla är verkligen piss. Jag vill ha öppna fält och natur runt mig. Inte avgasmoln och grå höghus... Känner mig så trängd på nåt sätt. Imorgon ska jag i alla fall hem till Särö och sova bort hela helgen i lugn och ro...

Alla ni som har era kära inom räckhåll, ta vara på all tid ni har tillsammans...

Dag ut och dag in...

Jag skulle vilja skriva mer om min vardag.. Men det finns liksom inget att skriva. Lite tråkigt :P Varje dag ser ungefär likadan ut just nu. Upp halv sju, äta frukost, åka till skolan, åka hem mellan 15-17 ungefär, laga mat, diska, prata med älsklingen på nätet, kanske plugga lite, sova. Nu blir det ju mörkt redan vid 17 tiden, så man hinner knappt mathandla heller. (Läskigt att gå genom Rosengård när det är mörkt).

Förra julen fick jag ett plättjärn i julklapp, i gjutjärn. Och det är nog alldeles för avancerat för mig, haha. Jag förstår mig på teflon där det inte bränner fast ;) Jag har testat plättjärnet en gång innan, med hemskt resultat :P Det ska ju vara bra infettat innan, och det var det inte den gången. Men idag har jag fettat in det, och ska ge det ett nytt försök. Jag är så sugen på plättar med blåbärglass och hjortronsylt :) *yum yum yum*

Nostalgi

Ja nu började jag prata om Sonata Arctica i förra inlägget. Blev lite nostalgisk nu... Jag bjöd Tim på deras spelning i Liseberghallen förra hösten, som present när han klarat sin type-rating på A320 :) Fy så bra det var!! Då hade jag inte hunnit lyssna så mycket på dem, men nu skulle jag kunna stå och gasta för full hals!! Hehe.. De spelade uppe i Skara i helgen som gick, hade varit så kul att vara där! Men nästa gång de kommer till Sverige ska jag försöka ta mig dit! :) Ojj, såg precis att igår var det exakt ett år sen konserten, sammanträffande!! :)






The Cage...

...är en ruskigt bra låt av Sonata Arctica!!!

Idag har vi haft simulator träning, som vanligt. Resten av utbildningen kommer i stort sett bestå av sim, även om det dyker upp nån lektion med teori eller prov ibland. Vi har ökat en hel del i trafik denna veckan. Vi är uppe i 17 rörelser på 30 minuter nu, det är en hel del att göra! :) Alla ska ha diverse clearance, vägledning in till flygplatsen, eller ut från flygplatsen. Mycket som ska pusslas ihop. Men det är ruskigt roligt!! :) Det går riktigt bra just nu med, det ger en kick.

Och jag har tvättat idag. 6 tvättar blev det, var flera veckor sen jag tvättade. Jag har tagit med lite av det jag använder oftast på helgerna när jag är hemma i Särö. Lättare att dra med en väska dit än att springa sjuttiotusen gånger mellan byggnaderna här för att tvätta :P Hehe..

Nu märks det att hösten och mörkret är här, för jag har återgått till min höstmusik, hehe... Det är alltid på hösten som jag lyssnar på rock, hård rock, moody musik och sånt.. Mina husgudar the Rasmus spelas för fullt, Sonata Arctica och Within Temptation likaså. Jag längtar efter min keyboard nu. Kanske ska dra med den hit, den får plats :)



Nu ska jag mumsa lite glass och titta klart på Forrest Gump som jag började på tidigare när jag strök :)

Hushållstips

I lördags var jag och mamma på Hem&Hus mässan (eller vad den kallas numera) på Svenska Mässan i götet :) Hittade lite smått och gott, bland annat denna kanonbra rengöringen, Fix-Universal. En sorts polerpasta som man kan gnugga på alla ytor med i stort sett. Speciellt diskho och badrum blir skinande. Det bildas en liten hinna på, så att vatten lätt rinner av och det håller sig rent och snyggt ett bra tag. Rekommenderas!! :) Även miljövänligt, hudvänlig och giftfritt och massa bra saker ;)



Fick även ett prov på ett tvättmedel som hette EkoRen. Miljövänligt och giftfritt. Testade det idag, funkade alldeles utmärkt. Jag gillar inte när kläderna doftar för starkt av medel som många tvättmedel kan göra, och EkoRen gav bara en nytvättad neutral doft. Jag använder lite sköljmedel som lämnar en alldeles lagom doft :) Jag ska nog beställa hem lite sånt tvättmedel.

Tävlingstips

Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv om ett namnhalsband från Bicone Design. Tävlingen är öppen för alla, även er utan blogg. Tävlingen avslutas den 15 november kl 23.59.



RSS 2.0