Hissen är tyst!!!

Äntligen har de lagat hissen i min trappuppgång!

Den har låtit helt förjävligt i flera månader nu... Den låter enbart när den är på väg neråt, och bara vid våning 5 och 2. När den passerar våning 5 så kommer ett litet gnällande ljud, som när man spelar på såg ungefär. Och när den passerar våning 2 så hålls en hel såg konsert i alla dess tonarter i ca 3 sekunder. Vackert. =P

Så nu kanske man kan få sova på nätterna utan att vakna när någon vill åka hiss på natten :D

Kladdkaka = sömnpiller?

Det sägs att man blir pigg av socker. Men jag blir tok-trött!! Efter en bit kladdkaka vill jag bara gå i dvala och sova ett par dygn.. Ungefär :) Är det någon som vet vad det beror på?

Lite mindre hosthost :)

I fredags försökte jag på nytt få sjukvård nånstans i Malmö, utan resultat. Så i lördags åkte jag, Tim och Thomas upp till närakuten i Kungsbacka. Det var tomt i väntrummet så det gick snabbt att komma in, läkaren kollade hals och lyssnade på lungor, tog blodprov för att kunna utesluta lunginflammation och gav mig sedan en dunder-hostmedicin. Så enkelt var det. Nästa gång jag blir sjuk så åker jag till Kungsbacka med en gång. Hostmedicinen heter Lepheton, och jag får inte köra bil när jag tar den och jag förstår varför. Blir helt virrig och seg :) Men den funkar! Jag ska låta bli att ta den på mornarna innan skolan, annars kommer jag inte kunna prestera något i simulatorn, haha. Hostan har redan på ett dygn minskat drastiskt, det är jätteskönt! Inatt kunde jag t o m sova 8 timmar, helt UNDERBART! Har sovit i snitt 3 timmar per natt senaste tre dygnen, efterosm jag vaknat och hostat heeeela tiden. Inatt vaknade jag bara ett par gånger, men kunde somna om med en gång efter lite lite host.

Igår körde Tim ner mig hit till Malmö, snäll som han är :) Men han åkte upp till Trollhättan med en gång igen. Men efter nästa helg ska han bo här hos mig i nästan en månad! Yeay :D

Jag hade tänkt skriva på ett arbete igår kväll, men jag var så sjukt trött efter att knappt sovit på länge och medicinen gjorde mig lite virrig. Så jag gick och la mig kl 21 och så gick jag upp kl 5 imorse istället och skrev :) Så jag har ändå fått sovit en hel del, och hunnit skriva nu på morgonen, perfekt :) Så nu har jag kommit upp i 500 ord, och jag ska nog kunna klämma in lite till i eftermiddag.

Fast för nån timma sen blev jag lite nervös. Började helt plötsligt må illa och fick till slut springa till toa och spy lite. Jag tänkte att "NEJ, inte kräksjukan direkt efter influensan!!" Men jag tror inte det är så illa, för jag har lyckats äta frukost nu och mår inte illa än så länge. Det kanske är medicinen som spökar. Jeje, nu ska jag ta på mig och åka till skolan. :)

Stabilt...

... på 38° än så länge idag. Hostan är vedervärdig! Tim kommer hit ikväll och han skulle ta med en receptbelagd hostmedicin, Molipect eller vad den heter. Och så kommer även Tims franska pilotkollega Thomas hit. Det bestämde vi förra helgen, men jag har börjat motarbeta det lite eftersom jag inte blivit bättre. Men Tim anser att eftersom han har lite influensa också, och Thomas visst är lite kass med så gör det inget att jag är sjuk. De hade velat följa med på festen imorgon kväll, men eftersom jag blir sängliggandes så får de hitta på något annat att roa sig med :) Jag tror de skulle till Danmark imorgon med en annan kollega och flyga lite simulator istället.

Men det ska bli skönt att få lite sällskap, är sååå trist att sitta här helt ensam hela dagarna. Jag hade verkligen velat kunna gå till skolan imon, jag har redan missat för mycket. Men jag är nog inte tillräckligt frisk. Och det är dumt att influensan smittar så, jag vill inte att fler i klassen ska bli sjuka nu. Jag ska vila hela helgen och bara försöka bli helt frisk!

Haha, vi ska klämma in 2 sängar till i lägenheten. En sån där hopfällbar gästsäng och så den tjocka madrassen från min bäddsoffa. Vi hade bara tänkt ta in en säng till, men eftersom jag svettas så på nätterna nu, så vill Tim sova i egen säng. Förståeligt ;)

Nu ska jag göra ett tappert försök att röjja upp lite här inne. Som det ser ut nu så kommer de inte in ens utan sängar :P

Älskade syster :)



Jag saknar dig! :)

Äntligen lite förbättring!

Igår hade jag 39° mest hela dagen. Ringde vårdcentralen så fort de öppnade, väntade i telefonkö i en timma och när jag väl kom fram så hade de inga läkartider kvar. De sa att jag kunde gå till jourcentralen efter kl 17 istället, så det gjorde jag. Där sa läkaren att det troligen är influensa, så jag fick åka hem igen. Jag har inte haft någon snuva innan igår, så då trodde de jag pratat med på telefon att det kunnat vara nåt annat. Men nu är jag massa snuvig med, så jag får väl gissa att det är influensa.

Vaknade inatt av att jag hade 39,4°, rekord! Så då tog jag ett piller för att få ner febern. Sen dess har jag inte behövt ta några fler Ipren, och febern håller sig nu mellan 37-38. Skönt!! Hostan är hemsk, har kramper i magmusklerna! Bra träning ;) Just nu känner jag mig piggare, har t o m kunnat äta lite pannkakor som jag gjorde. Igår åt jag enbart en tallrik gröt på hela dygnet, så jag kände för att äta något mer matigt nu. Fast jag kände ingen smak överhuvudtaget av maten =P

Mer honungste och citronvatten, tack!

Man måste ju vara halvdöd innan man får sjukvård i storstäderna

Igår kväll fick jag lite hosta. Typiskt, tänkte jag. Under dagen idag har det bara blivit värre och i eftermiddags när jag kommit hem från skolan så började jag hosta så att det sved till i bröstkorgen och det smakade blod i munnen. Så jag tog en taxi till akuten, för jag vill inte blöda från halsen/lungorna/magen, det är seriöst farligt ju!

4 nummer före mig i receptionen, jag fick vänta en timma =P Sedan pratade jag med systern i receptionen, hon kollade snabbt febern med en sån där örontermometer. 39°. Men nä, hosta blod och hög feber var visst inte akut, så hon sa att "antingen kan du gå till jourcentralen som har längre kö än en rock konsert, du kan inte missa det, eller så åker du hem, tar en Ipren och ringer vårdcentralen imorgon". Jaha. Taxi hem.

Så här sitter jag med 39° feber, blodsmak i munnen och tycker inte om storstäder. Om man går till akuten i Kungsbacka räcker de att man har ett sår på knät, så plåstrar de om en och säger att man ska krya på sig. Här tittar de inte ens på en när man tackar och säger hejdå. *suck* Jag vill hem =P

Myyyys

I fredags tog jag tåget upp till Kungsbacka, där mamma mötte upp mig och körde mig till akuten för att kolla halsen. Eftersom jag inte har tid att stanna hemma från skolan för att gå till vårdcentralen, så får jag ta akuten på kvällen istället ;) Läkaren konstaterade att jag inte har halsfluss i alla fall. Skönt. Så det är väl bara att härda ut och försöka äta när det inte gör alldeles för ont.

Sen åkte jag till Landvetter och mötte upp Tim :D Åhh så gott att kramas med honom igen!! Vi åkte upp till Trollhättan, min hals blev ännu värre och jag lipade nästan för det gjorde så ont att svälja, kunde knappt äta alls. Dessutom började det värka i mitt ena ögonlock, som svullnade upp lite och det rann ut lite vit-aktigt var ur ögat. Vaknade några gånger under natten av att ögat var igenklistrat av geggan, läskigt! Men enligt pappa så kan det bli så vid förkylningar, så det är väl bara att härda ut det med. :P



Jag fick en present av Tim, ett rosa Gameboy Micro!
Jag hade aldrig tv-spel eller gameboy när jag var liten, så jag får leka av mig nu ;)



Idag har vi ätit världens godaste kebabsallad och pizza på Fontana, kollat film och kikat på ny bil :) Halsen har klarat sig hyfsat genom dagen med hjälp av MÅNGA smärtstillande. Lyckades äta riktigt mycket kebabsallad faktiskt! Nu tror jag dock att det är dags för en dos piller till innan sängdags. Ögat är bättre med. Har använt glasögon istället för linser idag, och det har inte kommit nån mer gegga. Lite öm på ögonlocket bara.

Typiskt pressen att ÖVERDRIVA

Senaste nytt: Flygplan störtade!! Flygplan kraschade!!

*suck*

Kan de inte bara skriva att de nödlandade?

Jag läste om US Airlines kärra som nödlandade i Hudson River ikväll. Om ni tittar på bilden här, så är det en mycket professionell nödlandning på vatten av piloterna. Att landa på vatten är svårt, för om planet börjar vingla lite och t ex en vinge tar i vattnet, då går planet sönder. Big time. En sån här tjusig nödlandning på vatten ser man inte ofta :)



Hade det däremot varit enligt pressens skriverier så hade bilden inte sett lika trevlig ut. Tråkigt att pressen ska överdriva och skrämma upp folk istället för att ta reda på fakta.

Torsdag

Min hals är helt pajj. Jag har knappt kunnat svälja idag, det är så svullet. Har ätit väldigt lite, så jag är hungrig! Men funderar på vad som är lätt ätet. Mannagrynsgröt kanske? *funderar* Kan man ha halsfluss utan att ha feber också? Jag har hört att man har hög feber när man har halsfluss, men det har jag ju inte. Jag hade det häromdagen, men det var bara över ett dygn. Jag får nog googla lite :)

Idag har vart en bra dag i simulatorn! Förutom att jag låtit som en kraxande kråka på rösten då, hehe... Fina lösningar, fint flöde på trafik, övningarna kändes enkla. Hmm, de är ganska enkla just nu, men det gick liksom så smärtfritt vad gäller allt :) Så idag har jag belönat mig med massa halstabletter och en pysseltidning med japanska logiska pussel (bl a sudoku) som jag ska pyssla med ikväll. Jag borde plugga lite, men jag orkar verkligen inte göra det... Nästa vecka ska jag ta tag i allt. Punkt slut!

LOL

Jag måste länka till en av mina favorit bloggar. Egoina. Hon har en sån underbar ironisk humor som man bara måste älska :)

Gomorron

Febern är borta *puh* Hade 36,4° nu på morgonen som sig bör :) Så idag blir det att åka till skolan. Jag har väldigt ont i halsen fortfarande och lite svårt att prata, men jag får försöka klara mig på halstabletter och varm choklad :)

Ha en bra dag!

Liten förbättring

Just nu mår jag lite bättre, feber är på 37,4°. Jag har fortfarande förbannat ont i kroppen och huden, men jag har slutat kallsvettas. Det känns bra! Just nu dricker jag lite honungsmjölk, för halsen är hemsk... Men det känns stabilare, och blir det inte värre imon så ska jag kämpa mig till skolan.

Vad dimmigt det är ute nu!! I vanliga fall brukar jag se ljus över halva Malmö, nu ser jag knappt gatlyktorna utanför... Nu ska jag strax krypa i säng och hoppas på en bättre dag imorgon! Natti

Sjukling!

Min dunderkur fungerade inte. Så här mår jag idag:



Plus att jag har sjukt ont i halsen! ("Sjukt" ont... haha) Kan knappt prata... Inte bra när rösten är ett av mina främsta verktyg i yrket :P

Detta är exakt samma som i julas. Ont i halsen på eftermiddagen, lite feber på kvällen, och över 38° nästa morgon. Följer det samma mönster så är febern borta i övermorgon :P Men eftersom det är samma symptom funderar jag på om det är nåt mer virusaktigt som spökar. Ska försöka få tid på vårdcentralen idag så de kan kika. Bara jag inte har halsfluss... *Usch*

Sov dåligt gjorde jag med, vaknade flera gånger av att jag kallsvettades och att sängen skavde nåt djävulskt mot huden. Hemskt när det gör ont att ligga ner... Nu ska jag försöka trycka i mig lite yoghurt, det är nog den enda som jag kan få ner, gör så ont att svälja. (Nu har jag klagat klart)    ;)

And so it begins... again!

Febern är på uppgång... Nej nej nej nej... Jag har ganska låg kroppstemp, den brukar ligga på 36,5°. Så fort det stiger över 37° börjar jag bli matt, få sådär feberont i huden och bli stel i nacken. Precis som jag är nu.

Har 37,1° just nu, hoppas det inte fortsätter stiga...

MSN?

Är det bara min MSN som krånglar idag? Jag har inte kunnat logga in på hela dagen, irriterande!! Tur att Skype finns så att jag kan prata med älskling ;)

Dumma halsen

Idag var man tillbaka i skolan, med instruktörer till hands denna gång. Det gick hyfsat idag, men jag måste fila lite på korrekt fraseologi vid samordningar med andra sektorer :) Imon gör jag bättre!!


På väg hem från skolan började jag få ont i halsen igen, samma ont som när jag blev sjuk i julas. NEJJE! Jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu... Tre veckor kvar på approach-skedet, med final exam om tre veckor. Plus ett arbete i human factors som måste göras och redovisas inom 2 veckor. *urk*

Så nu har jag tagit en stark ipren, KanJang, jordgubbar med massa bra c-vitamin, grönt te med honung och en vitamintablett! Haha!



JAG SKA BLI FRISK!!

Helgen

Ahh vilken kul fredag det var! :) Efter att ha sovit massa timmar på eftermiddagen, gick jag till Hossein som hade förfest i trappuppgången bredvid, och sedan drog vi vidare till Daniel i en annan trappuppgång :) Vid midnatt var vi ett gäng som drog till Etage, var ett riktigt kul ställe. De har öppet till halv 6 på morgonen, perfekt! Massa dans, gratis drinks och babbel. Jag rultade därifrån vid halv 5, fick gratis taxi hem av en schysst person som inte förstod hur man kunde bo i Rosengård, hahaha...

Resten av helgen var lugn. Jag fick städat upp lite, tvättat och slappat. Jag håller på att brodera min tredje Miranda-nalle tavla, den är snart klar :) Det är nästan som ett terapiarbete att brodera, man följer mönstret och tankarna lugnar sig. Eller så kollar man på en film samtidigt, ännu bättre :) I lördags kollade jag Titanic, var så länge sen. Usch jag lipade lika mycket som varje gång. Man ska inte se sånna filmer när man är ensam :P

Men älskling kommer troligen hem till helgen... Yeay!! :)

Nähä

Det blev inte så mycket sömn i natt. Och inte för att jag inte var trött, utan för att grannen hade fest... Jag tror jag lyckades somna vid 2 tiden. Därför har jag sovit ett par timmar nu istället. Egentligen borde jag inte sova nu, men annars hade jag inte orkat plugga till provet imon.

Och nu: KAFFE!

-And they called it puppylove-

Haha kan det bli charmigare? Läs denna artikeln om kidsen som skulle till Afrika och gifta sig!

Onsdag

Det blev lite dåligt med sömn i natt, för det blåste nästan storm här utanför! Det tjöt utanför fönstret och skiljeväggen mellan min och grannens balkong smällde i vinden...
...vilket resulterade i att Johanna sov ett par timmar nu på eftermiddagen :) Får se om jag kan somna i tid ikväll ändå.

Igår när jag kom hit till lägenheten så hade fläkten över spisen lagt av igen. Men idag när jag kom hem från skolan så funkade den fint igen. Mysko grejjer!

Första dagen i skolan efter lovet idag, och jag var rejält rostig :P Jag får se passen i simulatorn idag som lite uppvärmning för att komma igång igen. Imorgon ska jag göra bättre ifrån mig! Denna veckan har vi inga instruktörer, utan vi får träna själva för att komma iform efter jul :) Sedan har vi prov på fredag på LOP (Local Operating Procedure) manualen. Men sist gick det provet felfritt, så jag känner mig inte så nervös :) Detta provet skulle vara liknande.

Igår köpte jag massa frukt och gott som jag smaskat igår och idag. Jordgubbar, banan, vindruvor, klementiner och vaniljglass till det. Underbart gott! Så nu ska jag återvända till vindruvorna och LOP'n :)

Last night in freedom

Imon är det dags att åka tillbaka till Malmö igen... Suck... Till betongfängelset och bomberna... Staden där de inte vet vad kalvkorv är...

Jag hade tänkt lämna blod idag, men eftersom jag varit förkyld så nyligen så ska jag tillbaka om en månad, då de har lördagsöppet :) Men jag fick en chokladask av dem på Droppen Nordstan, även om jag inte lämnade blod. Trevligt! :)

Sedan gick jag till Åhléns City och köpte en concealer från i.d. som jag spanat på ett tag. Den var slut sist jag letade efter den. Den är i nyansen Summer Bisque, som är i en lite gulare nyans. Det passar mig då de gula nyanserna dämpar de röda/bruna pigmenten jag har runt ögonen.



Nu blir det lasagne!


Vadå dygnsrytm?!

Hmm... Jag borde verkligen sova nu.
Jag har vänt dygnet till min gamla bekväma dygnsrytm: Vaken på nätterna och sover halva dagarna.
Synd att inte samhället är anpassat efter det... ;)

Och så är jag hungrig, som alltid på natten. Typiskt...



Lite rea och utrensning!

I fredags gav jag mig ut en sväng till Kungsmässan för att kolla träningskläder och lite rea. Min kropp hänger nog inte med efter att ha varit krasslig och soffliggandes, för när jag stod vid kassan på Kicks så höll jag plötsligt på att svimma. Kassörskan var jättegullig och kom med ett glas vatten och ett äpple, så att jag fick tillbaka lite blodsocker och energi :) Sedan blev det en fika på Espressohouse för att få mer vätska och mat i magen.

Jag lyckades i alla fall köpa mig min favoritmascara från Clinique innan jag fick min svacka, sedan köpte jag även en träningsBH på Stadium och en fin topp på Gina's rea :)

Nytt år brukar föra med sig en känsla av att jag vill förnya mig. Träningslusten har kommit tillbaka, vilket känns riktigt positivt nu. Och nu ska jag ge mig i kast med att rensa ut gamla kläder och skräp i min gamla garderob här hemma! :)

RSS 2.0